Neem contact op via

0519 - 82 00 00
Deskundig advies op maat
24/7 hulp bij storingen
Passie voor duurzaamheid

Als u zonnepanelen op zakelijk gebied wilt toepassen, kan dat zeer aantrekkelijk zijn. Er zijn verschillende fiscale voordelen voor uw bedrijf waar we u op deze pagina graag meer over vertellen. Daarnaast profiteert u natuurlijk van de energie die de zonnepanelen u opleveren. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar verlaagt ook uw elektriciteits- en/of gasrekening. Wekt u meer energie op dan u verbruikt? Dan kunt u dit verkopen aan uw energieleverancier. Voor zonnepanelen op zakelijk gebied zit u goed bij ASN Installaties. Waarom?

  • A-merk panelen en omvormer
  • Uitgebreid advies
  • Deskundige installatie

Zonnepanelen op een plat dak zakelijk

Voordelen zonnepanelen zakelijk

Zoekt u voor uw bedrijf zonnepanelen op zakelijk gebied? De voordelen zetten we graag voor u op een rijtje. Naast energiebesparing en subsidie op zonnepanelen vergroot u ook de waarde van uw pand. Stel dat u als bedrijf gaat verhuizen, dan kunt u uw pand voor een hogere prijs verkopen of de panelen meenemen. Ook de groene energie en het rendement van zonnepanelen op zakelijk gebied zijn voordelen op de langere termijn. Zo heeft u de investering van uw panelen binnen 10 jaar weer terugverdiend!

Subsidie zonnepanelen zakelijk

Omdat u ondernemer bent in Nederland heeft u recht op subsidie bij zonnepanelen op zakelijk gebied. Bij ASN Installaties vertellen we u graag meer over de verschillende fiscale voordelen.

Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)

Gaat u als ondernemer hernieuwbare energie produceren met bijvoorbeeld zonnepanelen? Dan kunt u gebruik maken van de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). De overheid stelt een budget beschikbaar waaruit organisaties en bedrijven subsidie kunnen krijgen voor het aanleggen van installaties voor duurzame energieproductie. De regeling is bedoeld voor grootverbruikers met een aansluiting groter dan 3x 80 ampere. De installaties moet minimaal 15 kWp zijn, dat is vergelijkbaar met zo'n 60 zonnepanelen.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

De EIA stimuleert investeringen in duurzame energie. Zodra u de zonnepanelen heeft gekocht, moet u binnen 3 maanden de EIA-aanvraag digitaal indienen. Met de Energie-investeringsaftrek kunt u 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dat levert u gemiddeld 13,5% voordeel op.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Voor investeringen van meer dan 450 euro heeft u als bedrijf recht op de KIA. Deze aftrek is lager dan de EIA, maar gemakkelijker aan te vragen. U verwerkt de aanvraag in uw belastingaangifte. Vervolgens houdt de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek in dat het van toepassing zijnde percentage van de investeringssom in mindering wordt gebracht op het fiscale resultaat van uw onderneming.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

Als we kijken naar de subsidie bij zonnepanelen op zakelijk gebied zijn er verschillen. Zo is aanmelding vooraf bij de KIA niet nodig, bij de EIA wel. Deze subsidies mogen naast elkaar worden gebruikt en kunnen u een besparing opleveren tot ruim een derde van uw investering in zonnepanelen!

Zonnepanelen op plat dak zakelijk

Financiering zonnepanelen zakelijk

Met de verschillende beschikbare subsidies wordt de financiering van uw zonnepanelen op zakelijk gebied gemakkelijker. Daarnaast zijn de panelen een aantrekkelijke investering die u op de langere termijn veel op kan leveren. Heeft u nog vragen over de financiering van uw zonnepanelen op zakelijk gebied? Neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs. Zij staan voor u klaar met uitgebreide informatie!

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen

Wilt u graag zonnepanelen zakelijk aanschaffen? Dan zit u goed bij ASN Installaties! De panelen die we verkopen zijn alleen van vooraanstaande merken. Ook voor het onderhoud van uw zonnesysteem zit u goed bij ASN Installaties. Sluit een serviceabonnement af en u bent verzekerd van de hoogste opbrengst zonnepanelen. Bij ASN Installaties kunt u uw zonnepanelen zakelijk aanschaffen en komt ons vakkundige team ze voor u plaatsen. Profiteer van de vele voordelen van zonnepanelen in Friesland, Drenthe of Groningen!

 

Vraag vrijblijvend persoonlijk advies aan

Vul onderstaand contactformulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie+ Voeg nog een foto toe
* verplichte velden

Alle energiebesparende oplossingen onder één dak.

Informeer mij vrijblijvend