Neem contact op via

0519 - 82 00 00
Deskundig advies Wij denken graag met u mee
Oog voor duurzaamheid Wij helpen u verduurzamen
Hulp bij storingen Wij staan 24/7 voor u klaar

Warmtepomp

Bespaar tot 100% op uw gasrekening!

Een warmtepomp is een innovatieve, milieuvriendelijke energieopwekker die optimaal gebruikmaakt van de natuurlijke warmte in de aarde.

Gebruik de natuur voor de verwarming van uw woning met een warmtepomp. Hiermee bespaart u tot wel 100% op uw gasrekening, wat ook nog eens goed is voor het milieu. Het grote voordeel van een warmtepomp: deze zorgt niet alleen voor verwarming van uw woning en uw tapwater, maar verkoelt ook uw woning in de zomer. Hiervoor gebruikt de pomp elektriciteit en levert drie tot vijf keer meer energie. De warmtepomp is ongeveer net zo groot als een koelkast maar werkt precies andersom; koude lucht wordt omgezet in warmte. Neem gerust contact op met één van de medewerkers van ASN Installaties voor meer informatie over de pomp.

Warmtepomp werking

Zoals hiervoor al werd vermeld, lijkt de warmtepomp werking op die van een koelkast. Een koelkast trekt warme lucht naar buiten, een warmtepomp haalt natuurlijke warmte van buiten. Deze warmte haalt de pomp uit de lucht, de grond of het grondwater met behulp van een koudemiddel. Dit wordt verdampt en samengedrukt door een compressor, waardoor de temperatuur van de damp stijgt. De warme damp gaat via een condensor naar een boilervat. Hier koelt de damp af en condenseert weer tot vloeistof. Daarbij komt warmte vrij die wordt gebruikt voor de verwarming.

Het mooie aan het koudemiddel is dat dit al verdampt bij een erg lage temperatuur. Daardoor kan een warmtepomp zelfs in de winter warmte uit de buitenlucht onttrekken. De warmtepomp werking verschilt per soort; zo zijn er modellen die warmte uit de grond, lucht of grondwater halen.

Hybride warmtepomp

U maakt volop gebruik van warmte uit de buitenlucht met een aerothermische of hybride warmtepomp. Een groot voordeel van de pomp is dat deze geschikt is voor de meeste woningen. Er hoeft namelijk geen grondboring uitgevoerd te worden, zoals bij een volledig elektrische (grond)warmtepomp. Een hybride warmtepomp gebruikt u in combinatie met een hr-ketel. Deze zorgt voor warm water in uw douche en keuken, terwijl de warmtepomp uw verwarming regelt. Als het buiten koud is, springt de hr-ketel bij. Hiermee bespaart u tussen de 50% en 70% op uw gasrekening. Wilt u naast de pomp ook een nieuwe hr-ketel kopen? Dat doet u bij ASN Installaties!

Een hybride warmtepomp is goedkoper dan een volledig elektrische variant. Echter heeft u bij de duurdere optie geen hr-ketel meer nodig. Met een hybride warmtepomp daalt uw CO2-uitstoot met ongeveer 40%, bij een volledig elektrisch model is dit zo’n 60%. Bent u geïnteresseerd in een hybride warmtepomp? Bekijk onze aantrekkelijke hybride warmtepomp actie!

All Electric warmtepomp

Verwarming, koeling én sanitair warm water; u krijgt 3 in 1 met de All Electric warmtepomp. En dat is nog niet alles! De pomp gebruikt maar een vijfde deel elektriciteit en maar liefst vier vijfde deel omgevingstemperatuur om uw woning te verwarmen. Hiermee is de warmtepomp tot vijf keer efficiënter dan een traditioneel verwarmingssysteem dat werkt op fossiele brandstoffen of elektriciteit. Koop uw All Electric warmtepomp bij ASN Installaties en wij verzorgen de installatie voor u!

Warmtepomp subsidie

Zodra u gebruikmaakt van een warmtepomp is er subsidie beschikbaar. Deze subsidie heet ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie) en geldt ook voor zonneboilers en biomassaketels. U kunt als particulier maar ook als bedrijf gebruikmaken van de subsidie. Deze varieert van 1300 tot 3400 euro, afhankelijk van het type en vermogen van de warmtepomp. Voordat u tot aankoop van de pomp overgaat, is het slim om te kijken naar de voorwaarden voor subsidie. Deze vindt u in het ISDE stappenplan voor uw aanvraag.

Erg belangrijk bij het aanvragen van de warmtepomp subsidie is dat u dit niet te laat doet. Na installatie heeft u een indieningstermijn van zes maanden. Daarna vervalt het recht op subsidie. Wij raden u aan zo snel mogelijk subsidie aan te vragen nadat uw warmtepomp is geïnstalleerd, betaald en in gebruik genomen.

Warmtepomp besparing

Bent u benieuwd naar de warmtepomp besparing? Bij ASN Installaties geven we u graag meer informatie. Stel dat u normaal per jaar circa 700 euro betaalt aan energiekosten, dan bespaart u met een hybride pomp ongeveer 200 euro. Een volledig elektrische warmtepomp doet het nog beter, deze bespaart bijna de helft! Het is belangrijk om hierbij voor ogen te houden dat u veel minder tot geen gas meer verbruikt en dat u vooral betaalt voor de elektriciteit waarop de warmtepomp loopt. De warmtepomp besparing is afhankelijk van de prijs voor gas en elektriciteit. Deze kan fluctueren.

Warmtepomp tips

Bij ASN Installaties geven we u graag een aantal handige warmtepomp tips. Als u bijvoorbeeld kiest voor een hybride warmtepomp, wordt de lucht aangezogen door een ventilator, ook wel buiten-unit genaamd. Deze maakt geluid bij het aanzuigen van lucht. Daarom raden wij u aan om hier een speciale kast omheen te plaatsen, waardoor het geluid wordt gedempt. U kunt de ventilator ook op een locatie plaatsen waar niemand last heeft van het geluid.

Kies de warmtepomp die het beste past bij uw woning. Oudere huizen zijn vaak minder goed geïsoleerd en daarmee meer geschikt voor een hybride pomp. Als uw woning echter voorzien is van een optimale isolatie (dak, vloer, gevel, hr++ glas), is een volledig elektrische warmtepomp misschien een optie mits de woning minimaal het energielabel B heeft. Ook voor het onderhoud van uw warmtepomp kunt u uitstekend terecht bij ASN Installaties. Sluit een serviceabonnementen af en met de regelmatige controle zal uw pomp optimaal blijven functioneren.

Neem voor meer warmtepomp tips gerust contact op met één van onze deskundige medewerkers. Bij ASN Installaties staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo bieden wij naast een warmtepomp ook zonnepanelen in Friesland, Groningen en Drenthe. Zo heeft u een ruime keuze in mogelijkheden om uw woning meer milieuvriendelijk te maken en te besparen op uw energie!

 

Vraag vrijblijvend persoonlijk advies aan

Vul onderstaand contactformulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie* verplichte velden

Mis onze aanbiedingen en nieuws op het gebied van energiebesparing niet! Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

Informeer mij vrijblijvend