Neem contact op via

0519 - 82 00 00
Deskundig advies op maat
24/7 hulp bij storingen
Passie voor duurzaamheid

U hergebruikt de warmte die vrijkomt uit uw woning (bijvoorbeeld warm water uit de douche) optimaal met warmteterugwinning. Het apparaat dat dit proces regelt heet een warmtewisselaar. Deze haalt warme lucht of warm water binnen en verwarmt hiermee binnenstromende verse lucht of koud leidingwater. Een groot voordeel van warmteterugwinning is dat beschikbare warmte in de lucht of het water niet verloren gaat, maar opnieuw wordt gebruikt. Hiermee creëert u een energiezuinige woning.

Warmteterugwinning-schematisch

Warmteterugwinnings-systeem

Niet alleen warmte wordt hergebruikt met een warmteterugwinnings-systeem, het apparaat koelt ook. Een warmtewisselaar haalt tevens warmte uit bijvoorbeeld een kachel. Daarnaast wordt warmteterugwinning veel gebruikt in combinatie met warmtepompen en zonneboilers. Zelfs uw nieuwe cv-ketel is voorzien van een warmteterugwinnings-systeem in het klein. Deze maakt van heet cv-water warm tapwater. De meest voorkomende soorten warmtewisselaars zijn buizen-, platen- en spiraalwarmtewisselaars.

 

Voordelen warmteterugwinning

  • Warmte hergebruiken
  • Ook koeling van uw woning
  • Goed te combineren met andere warmtebronnen
  • Duurzame energie

Cv-ketel met warmteterugwinning

Wilt u uw cv-ketel combineren met warmteterugwinning? Dat kan! De warmtewisselaar haalt resterende warmte uit afgevoerd verbrandingsrookgas van uw hr-ketel. Deze warmte wordt gebruikt voor het voorverwarmen van tapwater. Uw hr-ketel hoeft het water alleen nog na te verwarmen zodat u bespaart op energie. 

 

Warmteterugwinning bij ASN Installaties

Niet alleen voor de installatie van warmteterugwinning bent u bij ASN Installaties aan het juiste adres; wij verzorgen ook het onderhoud. Hiervoor kunt u eenvoudig online een serviceabonnement afsluiten. Uw warmteterugwin-unit wordt dan periodiek gecontroleerd door een monteur, zodat u verzekerd bent van een veilig gebruik. 

schematisch-warmteterugwinningsysteem

Vraag vrijblijvend persoonlijk advies aan

Vul onderstaand contactformulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie+ Voeg nog een foto toe
* verplichte velden

Alle energiebesparende oplossingen onder één dak.

Informeer mij vrijblijvend