Neem contact op via

0519 - 82 00 00
Deskundig advies op maat
24/7 hulp bij storingen
Passie voor duurzaamheid

Doordat we met zijn allen steeds milieubewuster zijn in Nederland, wordt ook de aanschaf van zonnepanelen vanzelfsprekender. De overheid verstrekt helaas geen landelijke subsidie meer voor zonnepanelen. Toch bespaart u met zonnepanelen flink op uw energie. Extra stroom die wordt opgewekt gaat naar de leverancier en hier krijgt u een vergoeding voor. Bij ASN Installaties vertellen we u graag meer over aantrekkelijke extra’s en mogelijkheden die in de plaats zijn gekomen van de landelijke subsidie op zonnepanelen.

Subsidie op zonnepanelen

Zit er subsidie op zonnepanelen? Ja en nee. Op dit moment is er geen subsidie op zonnepanelen beschikbaar. Toch zijn er andere mogelijkheden om uw panelen en de installatie te financieren. Zo kunt u eenvoudig de btw over de aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Hierdoor bespaart u 21% op de totaalprijs inclusief installatie. 

Omdat zonnepanelen ervoor zorgen dat u energie bespaart, kunt u hiervoor bijvoorbeeld een Energiebespaarlening aanvragen. Dit is een speciale lening van het Nationaal Energiebespaarfonds, gevuld door de Rijksoverheid, de Rabobank en de ASN Bank. De lening heeft een aantrekkelijke, vaste rente en u kunt boetevrij vervroegd aflossen. Subsidie op zonnepanelen is niet meer mogelijk, maar met de Energiebespaarlening kunt u toch duurzaam investeren in de waarde van uw woning!

Energiebespaarlening

Subsidie op zonnepanelen voor particulieren

Op dit moment is het aanvragen van een subsidie op zonnepanelen als particulier zijnde niet meer mogelijk. In plaats van een subsidie op zonnepanelen kunt u als particulier nu wél btw terugvragen.

Huiseigenaren die zonnepanelen hebben gekocht, kunnen de betaalde btw over de zonnepanelen en de installatie hiervan terugkrijgen. Hiervoor moet u zicht eenmalig bij de Belastingdienst laten registreren als btw-ondernemer en moet een btw-teruggave verzoek worden ingediend.

Meer informatie over btw terugvragen op zonnepanelen vindt u op de pagina van de Rijksoverheid.

Subsidie zonnepanelen Friesland

Er is geen subsidie op zonnepanelen in Friesland meer mogelijk, maar wél op een zonneboiler. U kunt als huishouden een gemiddelde subsidie van € 650,- aanvragen, afhankelijk van het type zonneboiler dat u wilt. Er zijn gemeenten en provincies die extra subsidie geven voor energiebesparende oplossingen. Neem gerust contact op met één van onze medewerkers om erachter te komen of hier sprake van is waar u woont. Het is geen subsidie op zonnepanelen in Friesland, maar misschien wel een andere regeling die aantrekkelijk is voor u!

Subsidie ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’

Vanaf 2024 is het niet meer toegestaan om asbestdaken te hebben. Hiervoor was eerst de subsidie ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ in het leven geroepen. Deze is nu echter niet meer beschikbaar. Overigens is het niet toegestaan om zonnepanelen te laten plaatsen op een asbestdak. Als u graag panelen wilt laten installeren, moet u eerst het asbest laten verwijderen. Ook zonder subsidie is ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ beter voor uw gezondheid en het milieu!

Subsidie zonnepanelen aanvragen

U kunt op het moment dus geen subsidie voor zonnepanelen meer aanvragen. Er zijn echter wél andere regelingen die aantrekkelijk voor u kunnen zijn, zoals btw terugvragen of de Energiebespaarlening. Als u graag meer informatie wilt over de mogelijkheden, kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers. Onze adviseur beantwoordt graag al uw vragen. Bovendien zit u goed bij ASN Installaties voor actuele informatie wanneer u in de toekomst weer subsidie op zonnepanelen kunt aanvragen.

Vraag vrijblijvend persoonlijk advies aan

Vul onderstaand contactformulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie+ Voeg nog een foto toe
* verplichte velden

Alle energiebesparende oplossingen onder één dak.

Informeer mij vrijblijvend