Neem contact op via

0519 - 82 00 00
Deskundig advies op maat
24/7 hulp bij storingen
Passie voor duurzaamheid

Met een energielabel van A+ is de warmtepompboiler een ware aanrader als u uw woning energiezuinig wilt maken. Een bijkomend voordeel is dat u minder elektriciteitskosten betaalt. U gebruikt de boiler voor sanitair warm water. Bij ASN Installaties heeft u de keuze uit een warmtepompboiler van 200 of 260 liter. De boiler is erg stil met slechts een geluid van 36 dB op 2 meter afstand. Bij ASN Installaties geven we u graag meer informatie over de warmtepompboiler.

 

Voordelen warmtepompboiler

  • Energielabel van A+
  • Elektriciteitsbesparing
  • Eenvoudig te combineren met andere duurzame apparaten
  • Duurzame energie

Werking warmtepompboiler

Het doet denken aan het proces van warmteterugwinning; de werking van de warmtepompboiler. De boiler maakt gebruik van omgevings- of ventilatielucht in uw woning om sanitair water op te warmen. De warme lucht wordt doorgestuurd naar een warmtewisselaar. Hier stroomt koelvloeistof doorheen die verandert in gas door het contact met de warme lucht. Een elektrische compressor drukt het gas samen tot de gewenste temperatuur. De werking van een warmtepompboiler lijkt op die van een klasieke warmtepomp. Waar de laatste variant warmte onttrekt van buiten, haalt de warmtepompboiler de warmte uit uw woning.

 

Daikin-warmtepompboiler

Rendement warmtepompboiler

Met een COP van 3,6 voor de 260 liter warmtepompboiler is het rendement zeer hoog. Wat betekent dit getal? Bij ASN Installaties geven we u graag meer informatie. COP staat voor Coefficient of Performance. Voor elke kW aan elektriciteit die in de boiler wordt gestoken, produceert deze 3,6 kW aan warmte-energie. Door het hoge rendement is de warmtepompboiler zeer milieuvriendelijk. Dat blijkt ook uit het feit dat de boiler weinig CO2 uitstoot.

 

Warmtepompboiler aanschaffen

Wilt u graag een warmtepompboiler aanschaffen voor uw woning? Dat kan bij ASN Installaties! U kunt de boiler zelfs aansluiten op uw zonnepanelen, waardoor de elektriciteit op een groene manier wordt geleverd. Een alternatief voor de warmtepompboiler is de zonneboiler. Deze gebruikt de warmte van de zon om uw water te verwarmen en is daarmee tevens milieuvriendelijk. 

Onderhoud warmtepompboiler

Als u kiest voor een periodiek onderhoud van de warmtepompboiler, gaat uw apparaat langer mee. Ook bij een storing staat onze monteur snel voor u klaar; hij of zij is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar, ook in het weekend en op feestdagen. Sluit een serviceabonnement af bij ASN Installaties en u wordt compleet ontzorgd in het onderhoud van uw warmtepompboiler.

 

Subsidie warmtepompboiler

Voor de aanschaf van een warmtepompboiler kunt u subsidie aanvragen bij de Rijksoverheid. Hierbij is het van belang dat uw boiler aan een aantal voorwaarden voldoet, zoals dat het apparaat is voorzien van een etiket, productkaart en technische documentatie. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is afhankelijk van uw apparaat en ligt tussen de 1000 en 2500 euro. 

Energielabel

Kies voor volledige ontzorging met service en onderhoud

Met een Serviceabonnement van ASN Installaties wordt u volledig ontzorgd. Met periodiek onderhoud van de warmtepompboiler geeft u het apparaat een langere levensduur en heeft u een beter energierendement. Onze erkende monteurs verzorgen veilig en professioneel onderhoud en denken mee met uw situatie.

Lees-meer-button

Vraag vrijblijvend persoonlijk advies aan

Vul onderstaand contactformulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie+ Voeg nog een foto toe
* verplichte velden

Alle energiebesparende oplossingen onder één dak.

Informeer mij vrijblijvend