Neem contact op via

0519 - 82 00 00
Deskundig advies op maat
Oog voor duurzaamheid
24/7 hulp bij storingen

Geniet van heerlijk zacht en schoon water met een waterontharder. Deze zorgt ervoor dat kalkaanslag verdwijnt in uw gehele woning, bijvoorbeeld in uw cv-ketel, wasmachine, vaatwasser en koffiezetapparaat. Zelfs bestaande kalkaanslag wordt grotendeels opgelost met een waterontharder. Daardoor gaan uw sanitair en apparatuur langer mee. Het zachte water voorkomt een droge huid en geeft u soepel haar. 

Voordelen waterontharder

Bent u benieuwd naar de voordelen van een waterontharder? Dit zijn er veel. U bespaart bijvoorbeeld op uw energie, omdat u de verwarmingselementen in uw woning schoonhoudt. Kalk heeft namelijk een isolerende werking en dat verlaagt het rendement van uw verwarming. Nog één van de voordelen van een waterontharder is dat u 50 tot 75% minder zeep en schoonmaakmiddelen nodig heeft. Omdat het water zacht is, werken deze middelen veel beter.

 • Kalkaanslag verdwijnt
 • Minder schoonmaakmiddelen nodig
 • Energiebesparing
 • Beter voor uw huid en haar

Waterontharder werking

Bij ASN Installaties vertellen we u graag meer over de waterontharder werking. De ontharder zet hard water om in zacht water door middel van ionenuitwisseling. In een cilinder worden calcium- en magnesiumionen in het water uitgewisseld door natriumionen. Dit gebeurt met behulp van harskorrels die op deze manier kalk en magnesium verwijderen. Als de korrels verzadigd zijn, worden ze schoongespoeld en geregenereerd via een zoutreservoir. Een computertje in de waterontharder bestuurt het hele proces, zodat u hier geen omkijken naar heeft. Wilt u nog meer weten over de waterontharder werking? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers!

Waterluxe waterontharder

Bij ASN Installaties kunt u een Waterluxe waterontharder kopen. Wie het heeft ervaren wil echt niet anders meer: heerlijk zacht en kalkvrij water. Het voorkomt kalkaanslag in apparaten en het is goed voor uw huid. Met een waterontharder van Waterluxe kunt u thuis van deze luxe te genieten. 

 • Eigen product, Dutch design 
 • Besturing met keramische schijven
 • Best mogelijke prijs/kwaliteitverhouding 
 • Transparante prijzen 
 • Gebruiksvriendelijke bediening 
 • Uit voorraad leverbaar
 • Gratis thuisbezorgd
 • 5 jaar productgarantie

De waterontharders van Waterluxe zijn er in verschillende typen en uitvoeringen. Ze werken allemaal volgens hetzelfde principe. Hard water wordt met behulp van ionenuitwisseling onthard. 

Waterontharder Friesland

Bent u op zoek naar een waterontharder in Friesland, Groningen of Drenthe? Dan zit u goed bij ASN Installaties! De ontharder die we u bieden van Waterluxe heeft een innovatieve en compacte vormgeving, zodat deze perfect past in uw woning. Als u de waterontharder gebruikt, heeft u geen zout en glansspoelmiddel meer nodig bij de vaat. De ontharder laat de vaat extra glanzen en bevat weinig bewegende elementen waardoor slijtage wordt voorkomen. Op deze manier heeft u jarenlang profijt van uw waterontharder in Friesland of een andere provincie.

Waterontharder kopen

Wilt u graag een waterontharder kopen? Dat doet u natuurlijk bij ASN Installaties! Onze Waterluxe waterontharder is al beschikbaar vanaf €950 exclusief standaard montage. U merkt het gebruikt van een ontharder in de kleine en grote dingen. Zo gaan uw kleding, handdoeken en textiel langer mee met zacht water. Ook de aanslag van thee op glazen is verleden tijd! Een waterontharder kopen doet u bij ASN Installaties. We leggen u duidelijk uit hoe het apparaat werkt.

Vraag vrijblijvend persoonlijk advies aan

Vul onderstaand contactformulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie* verplichte velden

Mis onze aanbiedingen en nieuws op het gebied van energiebesparing niet! Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief.

Informeer mij vrijblijvend