Neem contact op via

0519 - 82 00 00
Deskundig advies op maat
24/7 hulp bij storingen
Passie voor duurzaamheid

Eén toestel om zowel warmte als elektriciteit te produceren; dat is de warmtekrachtkoppeling (WKK). De techniek is vooral ontwikkeld voor gebruik in omvangrijke bedrijven met grote warmtebehoeftes, zoals ziekenhuizen. Bij ASN Installaties vertellen we u graag meer over deze techniek en de mogelijkheden ervan. Ook kunnen we u adviseren over de verwarmingsinstallatie die het beste bij uw bedrijf of pand past. Zo profiteert u bij ons van een uitgebreide service!

Warmtekrachtkoppeling werking

Bent u benieuwd naar de warmtekrachtkoppeling werking en toepassing? Bij ASN Installaties staan we voor u klaar met uitgebreide informatie. Een warmtekrachtkoppeling heeft een motor die draait op fossiele of hernieuwbare brandstoffen. De motor zet een alternator in beweging, die elektriciteit opwekt. De beweging van de alternator creëert warmte die voor warm water en verwarming zorgt. Ook de warmte uit verbrandingsgassen wordt via condensatie gewonnen en gebruikt voor warm water. Heeft u vragen over de warmtekrachtkoppeling werking en toepassing? Neem gerust contact op met onze adviseurs!

Mini-warmtekrachtkoppeling

Speciaal voor grotere panden waarin per jaar meer dan 1600 m3 gas wordt verbruikt is er de micro- of mini-warmtekrachtkoppeling. De techniek wordt al meer dan 20 jaar gebruikt voor omvangrijke toepassingen. Een warmtekrachtkoppeling is goed voor het milieu, omdat er minder brandstof wordt verbruikt en de CO2-uitstoot lager is dan bij een cv-ketel. Bovendien merkt u het verschil in uw energiekosten. Een mini-warmtekrachtkoppeling is ongeveer zo groot als een vaatwasser en past daarmee zeker in een groot pand.

Micro-warmtekrachtkoppeling

De HRe-ketel, ook wel micro-warmtekrachtkoppeling genoemd, verbruikt minder energie dan de HR-ketel. Bij een HR-ketel gaat een deel van de warmte die vrijkomt verloren, terwijl een HRe-ketel deze warmte gebruikt voor verwarming of warm water. Het nadeel van een micro-warmtekrachtkoppeling is dat het apparaat erg duur is. Er zijn geen subsidies beschikbaar voor de HRe-ketel, maar u kunt wel een Energiebespaarlening aanvragen, waarbij u profiteert van een vaste, lage rente.

Voordelen warmtekrachtkoppeling

  • Verwarming én elektriciteit
  • Verbruikt minder brandstof dan een cv-installatie
  • CO2-uitstoot is lager dan bij een cv-installatie
  • Energiebesparing

Warmtekrachtkoppeling installaties

Waarom zou u kiezen voor warmtekrachtkoppeling? Bij ASN Installaties geven we u deskundig advies. De systemen zijn zowel inzetbaar voor verwarming en elektriciteit als koeling. Daardoor is een WKK in de winter én de zomer te gebruiken. Neem gerust contact op met onze adviseurs als u meer wilt weten over warmtekrachtkoppeling. Bij ASN Installaties zijn we op de hoogte van actuele informatie op het gebied van verwarming en kunnen we u advies geven over de juiste keuze voor uw bedrijf of pand.

 

Vraag vrijblijvend persoonlijk advies aan

Vul onderstaand contactformulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie+ Voeg nog een foto toe
* verplichte velden

Alle energiebesparende oplossingen onder één dak.

Informeer mij vrijblijvend