Neem contact op via

0519 - 82 00 00
Deskundig advies op maat
24/7 hulp bij storingen
Passie voor duurzaamheid

U bespaart tot 50% op uw warmwatergebruik met een zonneboiler! Normaal wordt voornamelijk gas ingezet voor het verwarmen van water. Met een zonneboilersysteem gebruikt u de warmte van de zon. Zo bespaart u direct op de energienota. Zonneboilers zijn toe te passen in veel verschillende situaties, zowel in de bestaande bouw als in nieuwbouw. Maak een afspraak met één van onze adviseurs voor meer informatie. Zij bekijken de situatie en stellen vrijblijvend een offerte voor u op.

Voordelen zonneboiler

  • Besparen op warmwatergebruik
  • Duurzame energie
  • Subsidie beschikbaar
  • Minder grote afhankelijkheid van fossiele brandstoffen

werking-zonnepanelen

Werking zonneboiler

In een zonneboiler wordt de zonnewarmte gebruikt om water met een zonnecollector te verwarmen. Een zonnecollector bestaat uit een glasplaat met daaronder een lange buis met bochten. In deze collector stroomt water dat wordt verwarmd door het zonlicht. Bij fel zonlicht kan het water tot wel 90°C worden. Ook in de winter, als de zon maar een paar uren schijnt, kan er voldoende water verwarmd worden. Het warme water wordt opgevangen in een voorraadvat. Is het water niet warm genoeg, dan wordt het op de gewenste temperatuur gebracht met behulp van een cv-ketel, een geiser of een warmtepomp.

Zonneboiler terugverdientijd

Een zonneboiler bespaart u per maand ongeveer 10% op uw energienota. Zo heeft de zonneboiler een terugverdientijd van een paar jaar. De precieze berekening hangt af van de soort boiler die u aanschaft en wat uw gemiddelde energiekosten zijn per maand. Wilt u graag meer informatie over de terugverdientijd van uw zonneboiler? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs!

zonnepanelen-op-een-dak

Zonneboiler subsidie

Zodra u gebruikmaakt van een zonneboiler is de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie) beschikbaar. Deze geldt ook voor warmtepompen en biomassaketels. Een vierpersoons huishouden kan een gemiddelde subsidie van € 1.500,- aanvragen, afhankelijk van het type en vermogen van de warmtepomp. Voordat u tot aankoop van de pomp overgaat, is het slim om te kijken naar de voorwaarden voor subsidie. 

Let op: na installatie heeft u een indieningstermijn van zes maanden. Daarna vervalt het recht op subsidie. 

Kies voor volledige ontzorging met service en onderhoud

Met een Serviceabonnement van ASN Installaties wordt u volledig ontzorgd. Met periodiek onderhoud van de zonneboiler geeft u het apparaat een langere levensduur en heeft u een beter energierendement. Onze erkende monteurs verzorgen veilig en professioneel onderhoud en denken mee met uw situatie.

Lees-meer-button

 

Zonneboiler of zonnepanelen

Om energie te besparen kunt u onder andere kiezen voor een zonneboiler of zonnepanelen. Zonnepanelen leveren stroom, zonneboilers zorgen voor warm water. Warm water wordt ongeveer twee keer zoveel gebruikt dan elektriciteit. Daarmee is een zonneboiler kopen een goede keuze. Zonnepanelen zijn echter eenvoudiger te installeren en de elektriciteit kan ook gebruikt worden voor warm water via uw cv bijvoorbeeld. Neem voor uitgebreid advies contact op met één van onze deskundige adviseurs.

 

Vraag vrijblijvend persoonlijk advies aan

Vul onderstaand contactformulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie+ Voeg nog een foto toe
* verplichte velden

Alle energiebesparende oplossingen onder één dak.

Informeer mij vrijblijvend