Deskundig advies Wij denken graag met u mee
Oog voor duurzaamheid Wij helpen u verduurzamen
Hulp bij storingen Wij staan 24/7 voor u klaar

Zonneboiler

U bespaart tot 50% op uw warmwatergebruik met een zonneboiler! Normaal wordt voornamelijk gas ingezet voor het verwarmen van water. Met een zonneboilersysteem gebruikt u de warmte van de zon. Zo bespaart u direct op de energienota. Niet elke woning of gebouw is geschikt voor een zonneboiler. Maak een afspraak met één van onze adviseurs voor meer informatie. Zij bekijken de situatie en stellen vrijblijvend een offerte voor u op.

Zonneboiler subsidie

Vanaf 1 januari 2016 is er voor een zonneboiler subsidie beschikbaar van de overheid. Een huishouden kan een gemiddelde subsidie van €650 aanvragen, afhankelijk van het type zonneboiler. Met deze regeling wil de overheid energiebesparing stimuleren en de CO2-uitstoot terugdringen. Veel gemeenten en provincies geven voor de zonneboiler ook extra subsidie. Neem contact op met ASN Installaties om de mogelijkheden te verkennen.

Daarnaast is er vanaf 1 november 2013 de Friese energiepremie van de provincie Fryslan voor particuliere woningeigenaren. Huizenbezitters kunnen tot maximaal €2.400 subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. De woning moet minimaal één jaar oud zijn en minimaal één jaar bewoond. Bij aanschaf van alleen een zonneboiler krijgt u €350,- subsidie. Veel gemeentes of andere provincies geven ook extra subsidie. De subsidies verschillen per gemeente of provincie. Vraag ons naar de mogelijkheden.

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geeft u een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen en biomassaketels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. De nieuwe voorwaarden ISDE 2018 zijn inmiddels bekend, lees ze hier.

Update: er zijn momenteel een aantal wijzigingen in de subsidieregelingen, zo is de subsidie die de provincie Fryslân geeft in 2017 al op. De landelijke subsidie is in 2017 verhoogd. Kijk hier voor meer informatie over de subsidie en de bijpassende actie.

Zonneboiler terugverdientijd

Een zonneboiler bespaart u per maand ongeveer 10% op uw energienota. Zo heeft de zonneboiler een terugverdientijd van een paar jaar. De precieze berekening hangt af van de soort boiler die u aanschaft en wat uw gemiddelde energiekosten zijn per maand. Wilt u graag meer informatie over de terugverdientijd van uw zonneboiler? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs!

Zonneboiler of zonnepanelen

Om energie te besparen kunt u onder andere kiezen voor een zonneboiler of zonnepanelen. Zonnepanelen leveren stroom, zonneboilers zorgen voor warm water. Warm water wordt ongeveer twee keer zoveel gebruikt dan elektriciteit. Daarmee is een zonneboiler een goede keuze. zonnepanelen zijn echter eenvoudiger te installeren en de elektriciteit kan ook gebruikt worden voor warm water via uw CV bijvoorbeeld. Neem voor uitgebreid advies contact op met één van onze deskundige adviseurs.

 

 

Vul het contactformulier in voor meer informatie:

Mis onze aanbiedingen en nieuws op het gebied van energiebesparing niet! Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

Informeer mij vrijblijvend