Neem contact op via

0519 - 82 00 00
Deskundig advies op maat
24/7 hulp bij storingen
Passie voor duurzaamheid

Met zonnepanelen kunt u op een duurzame manier energie opwekken!  Elektriciteit wordt opgewekt door de zon via de panelen op uw dak. Hierdoor bent u minder afhankelijk van een stroomleverancier en de steeds veranderende prijsontwikkelingen op de energiemarkt. Zodra het eerste paneel op uw dak geïnstalleerd is, wordt er direct elektriciteit opgewekt. U bespaart op uw energiekosten doordat u minder elektriciteit hoeft af te nemen. 

Voordelen zonnepanelen

  • Duurzame energie
  • Besparing op energie(kosten)
  • Minder afhankelijk van fossiele brandstoffen
  • Minder CO²-uitstoot

hoe-werken-zonnepanelen

Hoe werken zonnepanelen?

Uw zonnepanelen (1) vangen zonlicht op en zetten dit om in elektriciteit. Een zonnepaneel levert gelijkstroom. De zonnepanelen worden aangesloten op een omvormer (2) die de gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom. De omvormer wordt daarna aangesloten op de meterkast (3). Zo komt de energie terecht bij elektronische apparaten als de televisie, vaatwasser en koelkast. De energie die niet gebruikt wordt, gaat via de meterkast naar de energiemaatschappij (4).

Lees meer over de werking van zonnepanelen >

Kosten en opbrengsten

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van diverse factoren, waaronder het aantal personen in uw huishouden.

Hoe hoger de kwaliteit van de zonnepanelen, hoe hoger het rendement van het complete zonne-energiesysteem. Met een set van drie zonnepanelen wekt u ongeveer 1275 kWh per jaar op. Dit staat gelijk aan zo'n 30% van het energiegebruik van een gemiddeld huishouden. Meer panelen betekent dus meer zelfstandigheid in energie genereren!

De energie die de panelen opwekken wordt meteen omgezet naar stroom. Heeft u geen elektrische apparaten aan staan? Dan wordt de te veel opgewekte elektriciteit teruggeleverd aan de energiemaatschappij. Vraag online een offerte aan als u direct de kosten en het rendement van de zonnepanelen voor uw woning wilt laten berekenen.

zonnepanelen-op-een-dak

plaatsing-zonnepanelen

ASN zonnepanelen

ASN Installaties levert panelen van de beste merken zoals JA Solar en Canadian Solar. Bovendien hebben wij vakkundige monteurs in dienst die ze voor u op de meest efficiënte wijze plaatsen. Direct na aansluiting wekt u zelf uw eigen energie op! Daarnaast informeren we u ook over zaken zoals het terugvorderen van uw btw of de mogelijkheden om subsidies aan te vragen. 

Voor een klein bedrag per maand kunt u bij ons een onderhoudsabonnement zonnepanelen afsluiten, zodat u altijd van de beste service bent voorzien!

Vraag vrijblijvend persoonlijk advies aan

Vul onderstaand contactformulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie+ Voeg nog een foto toe
* verplichte velden

Ook advies via de gemeente mogelijk

Via de website van Duurzaam Bouwloket helpt de gemeente bij het beoordelen of het plaatsen van zonnepanelen een interessante en rendabele maatregel is voor jouw woonsituatie. Kijk op de site van duurzaam bouwloket voor de zonnepanelen infocheck.

 

Waar kun je het beste zonnepanelen plaatsen?

Zonnepanelen worden in de meeste gevallen op het dak geplaatst. Op een schuin dak functioneren ze het beste wanneer ze een hoek maken tussen de 20 en 50 graden. Vaak wordt bij deze opstelling gekozen voor een oost-west plaatsing. Dat zorgt voor het meest stabiele rendement. Het is ook mogelijk om de panelen op het zuiden te plaatsen. Dat levert op gewone dagen wat meer rendement op, maar wanneer het buiten heet wordt vaak iets minder. Op een plat dak is het beter de panelen iets minder schuin te leggen, want anders liggen de achterste panelen al snel in de schaduw.

Hoeveel zonnepanelen plaatsen?

Dat is afhankelijk van heel veel verschillende factoren zoals onder andere de oppervlakte en de helling van uw dak. Om zonnepanelen te plaatsen op een plat dak heeft u speciale frames nodig om ze in een optimale helling te plaatsen. 

Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?

Omgerekend levert een zonnepaneel een besparing op van zo’n 50 euro per jaar. Hoe meer panelen hoe groter de opbrengst. Gemiddeld heeft u ongeveer na 10 jaar uw volledige investering terugverdiend. Verder maken de ligging en de plaatsingshoek van de zonnepanelen ook verschil wat betreft het rendement. 

Alle energiebesparende oplossingen onder één dak.

Informeer mij vrijblijvend