Neem contact op via

0519 - 82 00 00
Deskundig advies Wij denken graag met u mee
Oog voor duurzaamheid Wij helpen u verduurzamen
Hulp bij storingen Wij staan 24/7 voor u klaar

Voor het opwekken van de stroom die nodig is voor de verlichting, wasmachine of PC, kunt u zonnepanelen gebruiken. Met zonnepanelen van ASN Installaties kunt u zelf op een duurzame manier energie opwekken! Daarnaast kan de aanschaf van zonnepanelen ook interessant voor u zijn. Elektriciteit wordt opgewekt door de zon via de panelen op uw dak. Hierdoor bent u minder afhankelijk van een stroomleverancier en de steeds veranderende prijsontwikkelingen op de energiemarkt. Zodra het eerste paneel op uw dak geïnstalleerd is, wordt er direct elektriciteit opgewekt. U bespaart op uw energiekosten doordat u minder elektriciteit hoeft af te nemen. Bestel daarom uw zonnepanelen bij ASN Installaties en laat ze installeren door onze deskundige medewerkers.

Bij ASN Installaties krijgt u de meest efficiënte energievoorziening!

Waarom kiezen voor zonnepanelen >

Hoe werken zonnepanelen?

Veel mensen vragen ons hoe hun zonnepanelen precies werken. In de afbeelding hiernaast ziet u de verschillende onderdelen van het systeem en de meest gebruikelijke plaats in huis. Uw zonnepanelen (1) vangen zonlicht op en zetten dit om in elektriciteit. Deze elektriciteit kunt u dan nog niet direct gebruiken. Een zonnepaneel levert namelijk gelijkstroom, terwijl huishoudens wisselstroom nodig hebben. Daarom worden zonnepanelen aangesloten op een omvormer (2) die de gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom. De omvormer wordt weer aangesloten op de meterkast (3). Zo komt de energie terecht bij elektronische apparaten als de televisie, vaatwasser en koelkast. De energie die niet gebruikt wordt, gaat via de meterkast naar de energiemaatschappij (4).

Lees meer over de werking van zonnepanelen >

Zonnepanelen subsidie

Wij geven u graag advies over de mogelijkheden van zonnepanelen subsidie! De landelijke subsidie voor zonnepanelen is (deels) vervangen door een terugbetaling van de btw op een particuliere installatie. Dit betekent dat u de volledige 21% btw op zowel de materialen als de gehele installatie terug kunt vorderen. Omdat u de niet gebruikte zonne-energie aan de energiemaatschappij terug levert, kunt u zich bij de Belastingdienst aanmelden als ondernemer en de volledige btw terugkrijgen. Wij staan voor u klaar om u te helpen met het doorgronden van de specifieke belastingregels op dit gebied. Als u vragen heeft over de teruggave van btw en zonnepanelen subsidie kunt u altijd contact opnemen met ASN Installaties. Wij staan u graag te woord. Op onze pagina over subsidie op zonnepanelen vindt u meer informatie over hoe u de panelen kunt financieren, bijvoorbeeld door een Energiebespaarlening af te sluiten.

Zonnepanelen kosten

De kosten van zonnepanelen inclusief installatie en omvormer zijn in de afgelopen 10 jaar drie keer zo laag geworden. Het kopen van zonnepanelen is al langere tijd een aantrekkelijke investering en is goed voor het klimaat.

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van diverse factoren waaronder het merk en de kwaliteit van de panelen. Ook uw persoonlijke wensen en het aantal personen in uw huishouden zijn bepalend voor het totaalbedrag. De grootte van uw woning is eveneens doorslaggevend. Misschien nog wel belangrijker dan de kosten van de zonnepanelen, is de besparing die het u oplevert, door op duurzame wijze stroom op te wekken. Na het plaatsen van de zonnepanelen heeft u hier direct profijt van! Vraag online een offerte aan als u direct de zonnepanelen kosten voor uw woning wilt laten berekenen.

Lees meer over de kosten van zonnepanelen >

Zonnepanelen rendement

Hoe hoger de kwaliteit van de zonnepanelen, hoe hoger uw zonnepanelen rendement uitvalt. En dus ook het rendement van uw complete zonne-energiesysteem! Met een set van drie zonnepanelen wekt u ongeveer 720 kWh per jaar op. Dit staat gelijk aan 15% tot 20% van het energiegebruik van een gemiddeld huishouden. Meer panelen betekent dus meer zelfstandigheid in energie genereren! De energie die de panelen opwekken wordt meteen omgezet naar stroom. Heeft u geen elektrische apparaten aan staan? Dan wordt de te veel opgewekte elektriciteit geleverd aan de energiemaatschappij. Neem voor specifieke informatie over uw situatie contact met ons op. Samen kunnen we het verwachte zonnepanelen rendement voor uw woning bepalen.

Voordelen zonnepanelen

  • Duurzame energie
  • Energiebesparing
  • Minder grote afhankelijkheid van fossiele brandstoffen
  • Minder CO²-uitstoot

ASN zonnepanelen

Om van de beste kwaliteit en de laagste energierekening te profiteren kunt u bij ASN Installaties zonnepanelen bestellen. Direct na aansluiting wekt u zelf uw eigen energie op! Voor warm water vindt u bij ons een soortgelijke oplossing met de zonneboiler. Met het opvangen van zonlicht via een zonnecollector wordt de boiler verwarmd. Deze en vele andere opties zijn naast de ASN zonnepanelen realiseerbaar. De panelen kunnen op zowel horizontale, verticale als diagonale oppervlakken gemonteerd worden. Ook nadat onze experts uw panelen hebben geïnstalleerd staan zij tot uw beschikking.

Voor een klein bedrag per maand kunt u bij ons tevens een onderhoudsabonnement zonnepanelen afsluiten, zodat u telkens van de beste service voorzien bent! Wilt u altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen rond de ASN Installaties zonnepanelen? Neem dan gerust contact met ons op.

Ook advies via de gemeente mogelijk

Via de website van Duurzaam Bouwloket helpt de gemeente bij het beoordelen of het plaatsen van zonnepanelen een interessante en rendabele maatregel is voor jouw woonsituatie. Kijk op de site van duurzaam bouwloket voor de zonnepanelen infocheck.

 

Vraag vrijblijvend persoonlijk advies aan

Vul onderstaand contactformulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie* verplichte velden

Mis onze aanbiedingen en nieuws op het gebied van energiebesparing niet! Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

Informeer mij vrijblijvend