Neem contact op via

0519 - 82 00 00
Deskundig advies op maat
Oog voor duurzaamheid
24/7 hulp bij storingen

Vraag vrijblijvend persoonlijk advies aan

Vul onderstaand contactformulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie over wat zonnepanelen voor u kunnen betekenenType dak:
* verplichte velden

Voor het opwekken van de stroom die nodig is voor de verlichting, wasmachine of PC, kunt u zonnepanelen gebruiken. Met zonnepanelen van ASN Installaties kunt u zelf op een duurzame manier energie opwekken! Daarnaast kan de aanschaf van zonnepanelen ook interessant voor u zijn. Elektriciteit wordt opgewekt door de zon via de panelen op uw dak. Hierdoor bent u minder afhankelijk van een stroomleverancier en de steeds veranderende prijsontwikkelingen op de energiemarkt. Zodra het eerste paneel op uw dak geïnstalleerd is, wordt er direct elektriciteit opgewekt. U bespaart op uw energiekosten doordat u minder elektriciteit hoeft af te nemen. Bestel daarom uw zonnepanelen bij ASN Installaties en laat ze installeren door onze deskundige medewerkers.

Bij ASN Installaties krijgt u de meest efficiënte energievoorziening!

Waarom kiezen voor zonnepanelen >

Hoe werken zonnepanelen?

Veel mensen vragen ons hoe hun zonnepanelen precies werken. In de afbeelding hiernaast ziet u de verschillende onderdelen van het systeem en de meest gebruikelijke plaats in huis. Uw zonnepanelen (1) vangen zonlicht op en zetten dit om in elektriciteit. Deze elektriciteit kunt u dan nog niet direct gebruiken. Een zonnepaneel levert namelijk gelijkstroom, terwijl huishoudens wisselstroom nodig hebben. Daarom worden zonnepanelen aangesloten op een omvormer (2) die de gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom. De omvormer wordt weer aangesloten op de meterkast (3). Zo komt de energie terecht bij elektronische apparaten als de televisie, vaatwasser en koelkast. De energie die niet gebruikt wordt, gaat via de meterkast naar de energiemaatschappij (4).

Lees meer over de werking van zonnepanelen >

Zonnepanelen subsidie

Wij geven u graag advies over de mogelijkheden van zonnepanelen subsidie! De landelijke subsidie voor zonnepanelen is (deels) vervangen door een terugbetaling van de btw op een particuliere installatie. Dit betekent dat u de volledige 21% btw op zowel de materialen als de gehele installatie terug kunt vorderen. Omdat u de niet gebruikte zonne-energie aan de energiemaatschappij terug levert, kunt u zich bij de Belastingdienst aanmelden als ondernemer en de volledige btw terugkrijgen. Wij staan voor u klaar om u te helpen met het doorgronden van de specifieke belastingregels op dit gebied. Als u vragen heeft over de teruggave van btw en zonnepanelen subsidie kunt u altijd contact opnemen met ASN Installaties. Wij staan u graag te woord. Op onze pagina over subsidie op zonnepanelen vindt u meer informatie over hoe u de panelen kunt financieren, bijvoorbeeld door een Energiebespaarlening af te sluiten.

Zonnepanelen kosten

De kosten van zonnepanelen inclusief installatie en omvormer zijn in de afgelopen 10 jaar drie keer zo laag geworden. Het kopen van zonnepanelen is al langere tijd een aantrekkelijke investering en is goed voor het klimaat.

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van diverse factoren waaronder het merk en de kwaliteit van de panelen. Ook uw persoonlijke wensen en het aantal personen in uw huishouden zijn bepalend voor het totaalbedrag. De grootte van uw woning is eveneens doorslaggevend. Misschien nog wel belangrijker dan de kosten van de zonnepanelen, is de besparing die het u oplevert, door op duurzame wijze stroom op te wekken. Na het plaatsen van de zonnepanelen heeft u hier direct profijt van! Vraag online een offerte aan als u direct de zonnepanelen kosten voor uw woning wilt laten berekenen.

Lees meer over de kosten van zonnepanelen >

Zonnepanelen rendement

Hoe hoger de kwaliteit van de zonnepanelen, hoe hoger uw zonnepanelen rendement uitvalt. En dus ook het rendement van uw complete zonne-energiesysteem! Met een set van drie zonnepanelen wekt u ongeveer 720 kWh per jaar op. Dit staat gelijk aan 15% tot 20% van het energiegebruik van een gemiddeld huishouden. Meer panelen betekent dus meer zelfstandigheid in energie genereren! De energie die de panelen opwekken wordt meteen omgezet naar stroom. Heeft u geen elektrische apparaten aan staan? Dan wordt de te veel opgewekte elektriciteit geleverd aan de energiemaatschappij. Neem voor specifieke informatie over uw situatie contact met ons op. Samen kunnen we het verwachte zonnepanelen rendement voor uw woning bepalen.

Voordelen zonnepanelen

  • Duurzame energie
  • Energiebesparing
  • Minder grote afhankelijkheid van fossiele brandstoffen
  • Minder CO²-uitstoot

ASN zonnepanelen

Om van de beste kwaliteit en de laagste energierekening te profiteren kunt u bij ASN Installaties zonnepanelen bestellen. Direct na aansluiting wekt u zelf uw eigen energie op! Voor warm water vindt u bij ons een soortgelijke oplossing met de zonneboiler. Met het opvangen van zonlicht via een zonnecollector wordt de boiler verwarmd. Deze en vele andere opties zijn naast de ASN zonnepanelen realiseerbaar. De panelen kunnen op zowel horizontale, verticale als diagonale oppervlakken gemonteerd worden. Ook nadat onze experts uw panelen hebben geïnstalleerd staan zij tot uw beschikking.

Voor een klein bedrag per maand kunt u bij ons tevens een onderhoudsabonnement zonnepanelen afsluiten, zodat u telkens van de beste service voorzien bent! Wilt u altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen rond de ASN Installaties zonnepanelen? Neem dan gerust contact met ons op.

Ook advies via de gemeente mogelijk

Via de website van Duurzaam Bouwloket helpt de gemeente bij het beoordelen of het plaatsen van zonnepanelen een interessante en rendabele maatregel is voor jouw woonsituatie. Kijk op de site van duurzaam bouwloket voor de zonnepanelen infocheck.

Zonnepanelen

Waar kun je het beste zonnepanelen plaatsen?

Zonnepanelen worden in de meeste gevallen op het dak geplaatst. Op een schuin dak functioneren ze het beste wanneer ze een hoek maken tussen de 20 en 50 graden. Vaak wordt bij deze opstelling gekozen voor een oost-west plaatsing. Dat zorgt voor het meest stabiele rendement. Het is ook mogelijk om de panelen op het zuiden te plaatsen. Dat levert op gewone dagen wat meer rendement op, maar wanneer het buiten heet wordt vaak iets minder. Op een plat dak is het beter de panelen iets minder schuin te leggen, want anders liggen de achterste panelen al snel in de schaduw.

Wat kosten zonnepanelen?

Het is moeilijk een exacte prijs te geven voor zonnepanelen, maar gemiddeld ligt de prijs zo rond de 350 euro pers stuk. Dat is bij circa acht panelen. Hoe meer zonnepanelen hoe goedkoper u uit bent. Bij een afname van 20 stuk is de prijs al aanzienlijk lager, zo rond de 300 euro per stuk. De bedragen zijn inclusief btw. Rekent u liever per vierkante meter zonnecel? Reken dan ongeveer 215 euro per m2. Wanneer u een offerte aanvraagt bij ASN Installaties dan krijgt u een uitgebreid overzicht van de kosten voor uw situatie.

Hoeveel zonnepanelen plaatsen?

Dat is afhankelijk van heel veel verschillende factoren zoals onder andere de oppervlakte en de helling van uw dak. Om zonnepanelen te plaatsen op een plat dak heeft u speciale frames nodig om ze in een optimale helling te plaatsen. Wij raden u aan om een offerte bij ASN INstallaties aan te vragen. Onze installateurs adviseren u in dat geval over het optimale aantal panelen voor uw situatie.

Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?

Omgerekend levert een zonnepaneel een besparing op van zo’n 50 euro per jaar. Hoe meer panelen hoe groter de opbrengst. Gemiddeld heeft u ongeveer na 10 jaar uw volledige investering terugverdiend. Verder maken de ligging en de plaatsingshoek van de zonnepanelen ook verschil wat betreft het rendement. Wilt u meer weten over de opties om het rendement te verhogen? Neem dan vrijblijvend contact op met ASN Installaties voor meer informatie.

Waar op letten bij zonnepanelen?

Bij het plaatsen van zonnepanelen draait het om een zo hoog mogelijke energieopbrengst voor uw situatie. Allereerst is het belangrijk om te letten op de windrichting. Een oost-westplaatsing zorgt voor het relatief hoogste rendement. Hiermee leveren uw panelen verspreid over de dag energie en bent u minder afhankelijk van piekuren in uw energieverbruik. Op het zuiden leveren zonnepanelen de meeste stroom, maar alleen op dag dat het niet te heet wordt. Wanneer de panelen warmer worden dan 50 graden werken ze minder efficiënt. Dat is de reden dat ze nooit direct op het dak worden gelegd, maar met enige speling ertussen. Zo kan de wind voor enige afkoeling zorgen. Tot slot is het belangrijk om de panelen in de juiste hoek zonlicht te laten vangen. Dat is gemiddeld bij een hellingshoek van tussen de 20 en 50 graden.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Zonnepanelen maken u minder afhankelijk van schommelende stroomtarieven. Een groot deel van uw elektriciteit wekt u namelijk zelf op. Op dagen met een te lage opbrengst wordt uw elektriciteit door het reguliere stroomnet aangevuld. Verbruikt u minder energie dan u opwekt? Dat wordt u netto energieleverancier en verdient u geld aan uw panelen. Andere voordelen zijn dat u het milieu minder belast en dat het vaak mogelijk is om subsidies aan te vragen. ASN Installaties adviseert u graag over de diverse mogelijkheden.

Waarom zonnepanelen van ASN Installaties?

ASN Installaties levert panelen van de beste merken zoals JA Solar en Canadian Solar. Bovendien hebben wij vakkundige monteurs in dienst die ze voor u op de meest efficiënte wijze plaatsen. Verder informeren we u ook over zaken zoals het terugvorderen van uw btw of de mogelijkheden om subsidies aan te vragen. Als u dat wenst heeft u nauwelijk omkijken naar het onderhouden van uw zonnepanelen. Wanneer u bij ons een voordelig servicecontract afsluit, rekenen wij het onderhoud van uw panelen voor onze rekening.

Vraag vrijblijvend persoonlijk advies aan

Vul onderstaand contactformulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie* verplichte velden

Mis onze aanbiedingen en nieuws op het gebied van energiebesparing niet! Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief.

Informeer mij vrijblijvend