I.v.m. de zomervakantie werken wij van 1 t/m 19 augustus met een beperkte personeelsbezetting en is onze showroom gesloten. Voor spoedgevallen zijn wij uiteraard gewoon bereikbaar op 0519-820000

Neem contact op via

0519 - 82 00 00
Deskundig advies Wij denken graag met u mee
Oog voor duurzaamheid Wij helpen u verduurzamen
Hulp bij storingen Wij staan 24/7 voor u klaar

Zonnepanelen financieren

Zonnepanelen worden steeds populairder. En dat is niet zo gek kijkend naar de voordelen: op lange termijn bespaart u op energiekosten, ze voegen waarde toe aan uw woning en het is natuurlijk goed voor het milieu. Omdat u bespaart op uw energiekosten, verdient u uw zonnepanelen gemiddeld binnen 5 tot 10 jaar terug.

Zonnepanelen zijn een grote investering, daarom bestaan een groot aantal opties voor zonnepanelen financieren. Bij ASN Installaties vertellen wij u graag meer over aantrekkelijke extra’s en mogelijkheden om zonnepanelen te financieren.

Zonnepanelen financieren: subsidiemogelijkheden

Voor de aanschaf van zonnepanelen kunt u mogelijk subsidie krijgen van uw gemeente. De energiesubsidiewijzer toont per gemeente een overzicht van alle subsidies, leningen en andere regelingen voor energiebesparende maatregelen. Via de energiesubsidiewijzer ontdekt u in twee stappen of er subsidies zijn om uw woning energiezuiniger te maken.

Zijn er geen subsidiemogelijkheden voor uw zonnepanelen bij uw gemeente? Zonnepanelen financieren kan ook op andere manieren. Dit kunt u hieronder lezen.

Zonnepanelen financieren met hypotheek

De investering in zonnepanelen kan ook via de hypotheek. U leent dan 106% van de woningwaarde. Het grote voordeel hiervan is dat u profiteert van de hypotheekrenteaftrek. Bespreek met uw hypotheekadviseur welke mogelijkheden er voor u zijn. Let op, zonnepanelen financieren kan niet bij alle geldverstrekkers.

Zonnepanelen financieren met hogere hypotheek

Bij de meeste geldverstrekkers kunt u een hogere hypotheek afsluiten als u wilt investeren in energiebesparende maatregelen. Dit bedrag komt dan bovenop de maximale hypotheek die gebaseerd is op uw inkomen: maximaal € 9.000,- voor energiebesparende maatregelen. Voor deze mogelijkheid geldt een minimale inkomenseis. Bespreek uw mogelijkheden met uw hypotheekadviseur.

Zonnepanelen financieren: Energiebespaarlening

De landelijke Energiebespaarlening is een regeling waarbij huiseigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen. Met de Energiebespaarlening kunt u meer dan één maatregel financieren. U kunt maximaal 75% van het geleende bedrag gebruiken voor zonnepanelen, de andere 25% moet u in andere energiebesparende maatregelen investeren. Met deze Energierekening kunt u uw zonnepanelen financieren zonder spaargeld.

Zonnepanelen financieren: Duurzaamheidslening

Diverse gemeenten en provincies stimuleren het nemen van duurzame maatregelen door het aanbieden van de Duurzaamheidslening. Dit is een lening waarmee u tegen gunstige voorwaarden en een zeer lage rente energiebesparende maatregelen kunt financieren. Ga op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting of uw gemeente en provincie een Duurzaamheidslening biedt en wat de voorwaarden zijn.

Zonnepanelen financieren: btw-teruggave

Een laatste tip: u kunt de btw over de aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Hierdoor bespaart u 21% op de totaalprijs inclusief installatie. Zo wordt de aanschaf van zonnepanelen nog voordeliger!

 

Zoals u heeft gelezen, zonnepanelen financieren kan op diverse manieren. Neem gerust contact op met ASN Installaties voor meer informatie over zonnepanelen financieren.

 

Neem contact op voor meer informatie:

Vraag vrijblijvend persoonlijk advies aan

Vul onderstaand contactformulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie* verplichte velden

Mis onze aanbiedingen en nieuws op het gebied van energiebesparing niet! Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

Informeer mij vrijblijvend