Neem contact op via

0519 - 82 00 00
Deskundig advies op maat
24/7 hulp bij storingen
Passie voor duurzaamheid

Bij ASN Installaties vertellen we u graag meer over het terugvragen van btw op zonnepanelen. Vanaf april 2018 is dit gemakkelijker geworden. U moet zich nog wel aanmelden als ondernemer bij de Belastingdienst, maar u hoeft niet over meerdere tijdvakken aangifte te doen. Door btw terug te vragen voor uw zonnepanelen bespaart u 21% op de totaalprijs inclusief installatie. Zeker als u veel zonnepanelen laat plaatsen, scheelt dit behoorlijk in de kosten!

Hoe btw terugvragen zonnepanelen?

Vraagt u zich af hoe u btw kunt terugvragen op zonnepanelen? Meld u aan als ondernemer bij de Belastingdienst met het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’. U krijgt een btw-aangifte over het tijdvak waarin u de zonnepanelen in Friesland hebt gekocht. Dit is in de meeste gevallen de enige aangifte die u hoeft te doen. Heeft u verder nog vragen over hoe u btw kunt terugvragen op uw zonnepanelen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs. Zij zijn op de hoogte van de laatste regelingen en vertellen u graag meer.

Btw terugvragen zonnepanelen particulier

Wilt u als particulier btw terugvragen van uw zonnepanelen? Door de Kleineondernemersregeling van de Belastingdienst hoeft dit maar één keer. Als u echter meer dan € 1345,- per jaar verdient met de opgewekte energie uit uw zonnepanelen, bent u voor de Belastingdienst ook ondernemer. U verdient overigens geld met zonnepanelen als u een grotere hoeveelheid energie opwekt dan u gebruikt. Bij particulier gebruik blijft de financiële opbrengst van uw zonnepanelen meestal onder de € 1345,- per jaar.

Btw terugvragen zonnepanelen met terugwerkende kracht

Ook met terugwerkende kracht kunt u btw terugvragen over uw zonnepanelen, zelfs als de panelen zijn gekocht in 2013 of eerder. Aanmelden als ondernemer is nog steeds mogelijk en u ontvangt gewoon een btw-aangifte over het tijdvak waarin u toentertijd de zonnepanelen hebt gekocht. Volgens de nieuwe regeling is dat ook het enige tijdvak waarover u aangifte hoeft te doen als u met terugwerkende kracht btw wilt terugvragen op uw zonnepanelen.

Btw terugvragen zonnepanelen zelf regelen

Door de nieuwe besluiten vanuit de Rijksoverheid is het gemakkelijker geworden om btw terugvragen op uw zonnepanelen zelf te regelen. Het kan zijn dat het wat langer duurt voordat u reactie krijgt van de Belastingdienst, omdat het gaat om een nieuwe werkwijze. Maar u hoeft niet meer te vragen om een ontheffing van administratieve verplichtingen om ervoor te zorgen dat u geen extra btw-aangiften krijgt. Het zelf terugvragen van btw over uw zonnepanelen is daardoor eenvoudiger te regelen en aantrekkelijker geworden voor particulieren.

Voordelen zonnepanelen

  • Duurzame energie
  • Energiebesparing
  • Minder grote afhankelijkheid van fossiele brandstoffen
  • Minder CO²-uitstoot

Btw terugvragen zonnepanelen ASN Installaties

Voor uitgebreid advies over btw terugvragen van uw zonnepanelen zit u goed bij ASN Installaties! Wij zijn op de hoogte van alle voordelen van zonnepanelen en de meest recente regelingen op het gebied van btw en aantrekkelijke leningen. Een subsidie op zonnepanelen is vaak niet meer mogelijk, maar er zijn andere manieren om kosten te besparen. Neem gerust contact op met ASN Installaties voor meer informatie over btw terugvragen op uw zonnepanelen.

 

Vraag vrijblijvend persoonlijk advies aan

Vul onderstaand contactformulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie+ Voeg nog een foto toe
* verplichte velden

Alle energiebesparende oplossingen onder één dak.

Informeer mij vrijblijvend