Neem contact op via

0519 - 82 00 00
Deskundig advies op maat
24/7 hulp bij storingen
Passie voor duurzaamheid

De standaard waterdruk ligt bij de meeste cv-ketels tussen de 1,5 en 2,0 bar. Is de waterdruk te laag? Dan is het verstandig om uw cv-ketel bij te vullen. Bij ASN Installaties vertellen we u graag hoe. Ontlucht uw cv-installatie voor en nadat u de cv-ketel bijvult. Zet eerst uw cv-ketel op non-actief door uw thermostaat op een lage temperatuur in te stellen. Vervolgens kunt u met een vulslang uw cv-ketel bijvullen. Bevestig hiervoor de slang aan uw waterkraan, vul de slang met water en sluit de kraan. Door de slang met water te vullen, voorkomt u dat er nog lucht in de slang zit. De andere kant van de slang sluit u aan op de vulkraan van uw cv-ketel. Zet de waterkraan en de vulkraan open totdat de waterdruk ongeveer 1,8 bar is. Daarna kunt u beide kranen weer afsluiten en de vulslang leeg laten lopen.

Cv-ketel bijvullen en ontluchten

Zoals hierboven genoemd kunt u het beste uw cv-ketel bijvullen en gelijk ontluchten. Bij ASN Installaties geven we u advies over het ontluchten van uw cv-installatie. Draai eerst alle radiatoren in uw woning volledig open en zet de thermostaat flink hoog. Wacht 10 minuten en zet vervolgens de thermostaat laag (zodat uw cv-ketel op non-actief staat) en draai de radiatoren dicht. Ontlucht ze met een ontluchtingssleutel; begin beneden in uw woning en werk omhoog. Het kan zijn dat u na het ontluchten van de cv-ketel water moet bijvullen als de waterdruk te laag is.

Hoe vaak cv-ketel bijvullen

Vraagt u zich af hoe vaak u uw cv-ketel moet bijvullen? Dat is geheel afhankelijk van de waterdruk en de leeftijd van uw cv-ketel. Een wat oudere cv-ketel moet meestal vaker worden bijgevuld dan een nieuwer toestel. Moet u uw cv-ketel meerdere keren per jaar bijvullen, omdat de waterdruk te laag is? Dan kan het zijn dat er water uit uw cv-installatie lekt. Wilt u precies weten hoe vaak u uw cv-ketel moet bijvullen? Neem dan gerust contact op met onze adviseurs voor meer informatie.

Voordelen cv-ketel bijvullen

  • Lager energieverbruik
  • Optimaal rendement
  • Veiliger toestel
  • Minder kans op storingen

Cv-ketel bijvullen Nefit

Als u een cv-ketel van Nefit wilt bijvullen, doet u dat op dezelfde manier als bij cv-ketels van andere merken. Er zijn echter cv-ketels van Nefit die zelf een melding geven als de waterdruk te laag is. Overigens geldt bij iedere cv-ketel: is de waterdruk te hoog? Schakel dan een installateur in. Hiervoor kunt u uiteraard terecht bij ASN Installaties. Ook als u een cv-ketel van Nefit wilt kopen, bent u bij ons aan het juiste adres. Door de cv-ketel van Nefit regelmatig bij te vullen, profiteert u van een optimale werking. U kunt ook uw cv-systeem waterzijdig laten inregelen voor een optimaal rendement.

Cv-ketel bijvullen bij ASN Installaties

Is het voor u lastig om zelf uw cv-ketel bij te vullen? Bij ASN Installaties helpen we u graag. Sluit een serviceabonnement af en onze monteur staat voor u klaar. Hij of zij zal niet alleen uw cv-ketel bijvullen, maar ook controleren en kapotte onderdelen vervangen. Bovendien is de monteur 24 uur per dag bereikbaar in geval van een storing. U wordt geheel ontzorgd bij ASN Installaties als uw cv-ketel bijgevuld moet worden. U kunt bij ons ook een cv-ketel huren. Dan wordt u automatisch voorzien van service en onderhoud.

 

Vraag vrijblijvend persoonlijk advies aan

Vul onderstaand contactformulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie+ Voeg nog een foto toe
* verplichte velden

Alle energiebesparende oplossingen onder één dak.

Informeer mij vrijblijvend