Neem contact op via

0519 - 82 00 00
Deskundig advies op maat
24/7 hulp bij storingen
Passie voor duurzaamheid

Zonneboilers

Gebruik de warmte van de zon om uw tapwater te verwarmen met een zonneboiler. U zult uw cv-ketel hierdoor minder vaak nodig hebben. Zo bespaart u op energie en dat is goed voor het milieu. U bent minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en uw CO2-uitstoot neemt af. Overigens heeft u vooral in de zomer voordeel van een zonneboiler; in de winter of als het donker is springt uw cv-ketel bij. Een groot voordeel van zonneboilers is dat u gelijk toegang hebt tot warm water. Dit hoeft niet eerst te worden opgewarmd.

Zonneboilers werking

De experts van ASN Installaties vertellen u graag meer over zonneboilers en de werking ervan. Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector, voorraadvat en naverwarmer. In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof, vaak glucol met gedemineraliseerd water. Deze vloeistof wordt opgewarmd door de zon en verwarmt vervolgens het water in het voorraadvat. De naverwarmer is uw cv-ketel, die waar nodig bij kan springen. Wilt u meer weten over zonneboilers en de werking van dit systeem? Neem gerust contact op met onze adviseurs!

Zonneboilers gebruiken

Bent u benieuwd hoe u het beste zonneboilers kunt gebruiken voor een optimale opbrengst? Als u de zonnecollector laat plaatsen op het zuidwesten, zuiden of zuidoosten, bereikt u het hoogste rendement. Het is hierbij belangrijk dat de collector op een hoek ligt tussen de 20 en de 60 graden. Is uw dak schuiner of heeft u een plat dak? Geen probleem! Bij ASN Installaties kunnen we installatiesystemen voor zonneboilers gebruiken waardoor ze precies goed liggen.

Zonneboilers terugverdientijd

Als we kijken naar de opbrengst van zonneboilers, is de terugverdientijd redelijk kort. Met een zonneboiler bespaart u ongeveer 10% aan energie per maand. Zo heeft u de totale investering binnen een paar jaar terugverdiend. Overigens hangt de precieze berekening af van uw gemiddelde energiekosten en het soort zonneboiler dat u koopt. De kosten van zonneboilers en de terugverdientijd gaan ook flink naar beneden, omdat u subsidie kunt aanvragen. Daar leest u hieronder meer over.

Zonneboilers subsidie

Vanuit de overheid is er voor de aanschaf van zonneboilers subsidie beschikbaar. Het bedrag dat u bespaart hangt af van het type zonneboiler, maar komt neer op ongeveer €650 per huishouden. Op rvo.nl leest u meer over de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) en de voorwaarden. Wilt u een zonneboiler kopen? Dan kunt u ook een Energiebespaarlening aanvragen met een vaste, lage rente. Neem gerust contact op met onze adviseurs voor meer informatie over zonneboilers, de subsidie die u hiervoor kunt ontvangen en andere aantrekkelijke regelingen.

Zonneboilers bij ASN Installaties

Voor de installatie van uw zonneboiler bent u bij ASN Installaties aan het juiste adres. Niet elke woning is geschikt voor een zonneboiler. Daarom komt onze monteur eerst bij u langs om te kijken of een zonneboiler geïnstalleerd kan worden. Als u uw zonneboiler bij ASN Installaties koopt, profiteert u van onze actie zonneboiler. Ook het onderhoud van uw zonneboiler verzorgen we bij ASN Installaties voor u. Hiervoor kunt u eenvoudig online een serviceabonnement afsluiten.

 

Neem contact op voor meer informatie:

Vraag vrijblijvend persoonlijk advies aan

Vul onderstaand contactformulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie+ Voeg nog een foto toe
* verplichte velden

Alle energiebesparende oplossingen onder één dak.

Informeer mij vrijblijvend