Neem contact op via

0519 - 82 00 00
Deskundig advies Wij denken graag met u mee
Oog voor duurzaamheid Wij helpen u verduurzamen
Hulp bij storingen Wij staan 24/7 voor u klaar

Veel mensen gaan ervan uit dat zonnepanelen werken op de warmte van de zon. Dit is echter niet waar. Hoe werken zonnepanelen? Ze halen hun energie uit het licht van de zon. Het mooie hieraan is dat de panelen het hele jaar door zonlicht opvangen en omzetten naar elektriciteit. Zonlicht zorgt voor een fotovoltaïsche reactie in de laagjes silicium in het zonnepaneel. Dit creëert elektrische spanning. Wilt u meer weten over hoe zonnepanelen werken? Neem gerust contact op met onze deskundige adviseurs!

Hoe werken zonnepanelen en zonneboilers?

Voor een optimale energie-opbrengst kunt u zonnepanelen combineren met zonneboilers. Hoe werken zonnepanelen en zonneboilers? Waar panelen zonlicht omzetten in energie, gebruiken zonneboilers het zonlicht voor warmte. Er zit een speciale vloeistof in de collector van de zonneboiler die erg heet kan worden, wel 90 graden. De hete vloeistof stroomt naar een voorraadvat van waaruit uw leidingwater wordt opgewarmd. Het vat houdt het water warm tot minimaal 60 graden. Als er niet genoeg zonlicht beschikbaar is, zal uw cv-ketel bijspringen als naverwarmer. Heeft u verder nog vragen over hoe zonnepanelen en zonneboilers werken? Onze adviseurs vertellen u er graag meer over.

Hoe werken zonnepanelen tips

Vraagt u zich af: hoe werken zonnepanelen en wat zijn tips om een zo hoog mogelijk rendement te behalen? Bij ASN Installaties geven we u graag advies. Een dak op het zuiden is het meest geschikt voor uw zonnepanelen set. Hiermee bereikt u de hoogste opbrengst. Zorg er wel voor dat het dak vrij is van schaduw van bijvoorbeeld bomen of een hoge schoorsteen. Dit kan het rendement van de zonnepanelen sterk verlagen. Wilt u nog meer weten over hoe zonnepanelen werken en handige tips krijgen? Wij komen graag bij u langs om te kijken naar de mogelijkheden van uw woning.

Voordelen zonnepanelen

  • Duurzame energie
  • Energiebesparing
  • Minder grote afhankelijkheid van fossiele brandstoffen
  • Minder CO2-uitstoot

Hoe werken zonnepanelen en hoe lang gaan ze mee?

Goed om van tevoren te weten: hoe werken zonnepanelen en hoe lang gaan ze mee? Als u hoogwaardige panelen koopt, blijven deze ongeveer 25 jaar goed werken. Bij ASN Installaties vindt u zonnepanelen in Friesland van vooraanstaande merken, zoals Canadian Solar en JA Solar. Ook voor de installatie en het onderhoud van de panelen zit u goed bij ons. Dit verhoogt het rendement van uw zonnepanelen. Wilt u precies weten hoe zonnepanelen werken en hoe lang ze meegaan? Onze adviseurs staan voor u klaar met deskundig advies!

Ook voor meer informatie over een eventuele subsidie op zonnepanelen en andere aantrekkelijke regelingen zit u goed bij ASN Installaties. Zo kunt u hoogwaardige zonnepanelen kopen die lang meegaan!

Hoe werken zonnepanelen op mijn dak?

Bent u benieuwd naar het antwoord op de vraag: hoe werken zonnepanelen op mijn dak? Dat hangt af van het soort dak dat u heeft. Zonnepanelen op een plat dak staan anders dan panelen op een schuin dak. Het voordeel van een plat dak is dat onze adviseur de beste positie en hellinghoek van de zonnepanelen kan bepalen om een zo hoog mogelijk rendement te behalen. U heeft hierbij wel een frame of een andere opstelling nodig om de panelen schuin te plaatsen. Bij een schuin dak is dit niet nodig. Vraagt u zich af: hoe werken zonnepanelen op een schuin dak? U krijgt het hoogste rendement als u de panelen laat plaatsen op een dak richting het zuiden.

 

Laat uw zonnepanelen installeren door onze professionele monteurs!

Vraag vrijblijvend persoonlijk advies aan

Vul onderstaand contactformulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie* verplichte velden

Mis onze aanbiedingen en nieuws op het gebied van energiebesparing niet! Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

Informeer mij vrijblijvend