Deskundig advies Wij denken graag met u mee
Oog voor duurzaamheid Wij helpen u verduurzamen
Hulp bij storingen Wij staan 24/7 voor u klaar

Ventilatie

Ventileren is het continu verversen van lucht. Ventileren houdt de luchtkwaliteit goed.

Ventileren is echt nodig. Vocht (door transpireren, ademen, koken en douchen) in huis veroorzaakt niet alleen condens maar ook schimmelvorming en nare (chemische) stoffen en geuren. Het is dus belangrijk om 24 uur per dag te ventileren.

Als u een raam openzet, lucht u de kamer misschien wel intensief, maar zeer tijdelijk. Ongeveer een half uur na het sluiten van het raam is het effect van luchten al weer verdwenen. Daarnaast ontstaat een tochtgevoel en een groot verlies aan warmte in de winter.

In een luchtdichte woning kan geen verse lucht van buiten naar binnen stromen. Andersom kan de lucht van binnen er niet uit.

Energie besparen

Het klinkt tegenstrijdig: ventileer uw huis 24 uur per dag en tegelijkertijd zo min mogelijk energie verbruiken. Toch gaat dit goed samen. Want door te ventileren voert u vocht af. En droge lucht warmt sneller op dan vochtige lucht. Als u goed ventileert, gebruikt u dus minder energie en dat scheelt in uw stookkosten.

U ontvangt nu een gratis afstandsbediening bij aanschaf van een nieuwe ventilatiebox!

Regelmatig onderhoud

Regelmatig onderhoud is belangrijk voor een goede werking van het systeem en voor uw gezondheid. Het advies is daarom uw ventilatiesysteem te laten onderhouden door een gespecialiseerde ventilatie-installateur. Met een onderhoudsabonnement van ASN Installaties heeft u er geen omkijken meer naar.

Subsidie op een ventilatiebox

Neemt u 2 of meer energiebesparende maatregelen? U ontvangt ook subsidie als u 1 of meer aanvullende energiebesparende maatregelen uitvoert, zoals een energiezuinig ventilatiesysteem. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

 

Neem contact op voor meer informatie:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen

Informeer mij vrijblijvend