Neem contact op via

0519 - 82 00 00
Deskundig advies op maat
24/7 hulp bij storingen
Passie voor duurzaamheid

 

Met de invoering van de Gasketelwet heeft de Rijksoverheid als doel plaatsing, onderhoud en reparatie aan gasverbrandingsinstallaties veiliger te maken, maar hoe gaat dit precies in zijn werking? ASN informeert.

Wat is de Gasketelwet?

De door de Rijksoverheid opgestelde Gasketelwet houdt in dat bedrijven alleen gasverbrandingsinstallaties mogen plaatsen, onderhouden of reparen als ze aan de benodigde CO certificeringen voldoen.

 

Waarom is de Gasketelwet opgesteld?

De wet is opgesteld om het aantal koolmonoxide-incidenten te verlagen en de veiligheid van gasverbrandingsinstallaties te verhogen. In 2015 heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoek gedaan naar de gevaren van koolmonoxide en zijn koolmonoxide-incidenten in kaart gebracht. Om de kwaliteit van de branche en de veiligheid van mensen te borgen maakt de Rijksoverheid daarom certificering verplicht.

Wat betekent dit voor de installateurs?

Bedrijven worden toegevoegd aan een landelijk register. Voldoe je niet aan de certificering? Dan kun je als bedrijf na 1 april 2023 beboet worden en uit het register worden verwijderd.

 

Wat betekent dit voor jou als particulier?

Het inhuren van een niet gecertificeerd installatiebedrijf voor de benodigde werkzaamheden is door de Gasketelwet een strafbaar feit geworden. Voorkom een boete en laat u goed informeren voordat de werkzaamheden worden uitgevoerd.

 

Wanneer gaat de Gasketelwet in?

De Gasketelwet is tot dusver vijf keer uitgesteld. Veel monteurs hebben een Vakmanschap CO Certificering, maar er vindt vertraging plaats als het gaat om de bedrijfscertificeringen. De invoering van de Gasketelwet is hierdoor nu opgeschoven naar 1 april 2023.

 

Veiligheid voorop

Bij ASN Installaties staat uw veiligheid voorop. Daarom zijn onze monteurs Vakmanschap CO Gecertificeerd en zijn wij een Erkend Installateur via Stichting InstallQ. Daarnaast zijn wij lid van Techniek Nederland, de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Wilt u meer weten over de Gasketelwet of over onze diensten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

Vraag vrijblijvend persoonlijk advies aan

Vul onderstaand contactformulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie+ Voeg nog een foto toe
* verplichte velden

Alle energiebesparende oplossingen onder één dak.

Informeer mij vrijblijvend