Neem contact op via

0519 - 82 00 00
Deskundig advies op maat
24/7 hulp bij storingen
Passie voor duurzaamheid

ASN Installaties uit Dokkum is ruim tien jaar geleden gestart met een duurzame koers en hierin koploper in Friesland. Met het verbreden van het productaanbod en de toevoeging van energieopslag voor particulieren en bedrijven wil het installatiebedrijf klanten beter van dienst zijn tijdens de energietransitie.

 

Energieopslag: optimaal gebruik van uw zonne-energie

Met een thuisbatterij maak je optimaal gebruik van zonne-energie. Door de zonnestroom op te slaan kan de gebruiker zelf bepalen wanneer de stroom wordt ingezet. Op het moment dat er meer zonnestroom wordt opwekt dan dat er wordt verbruikt (productieoverschot) stuurt een regelaar de stroom van de zonnepanelen naar de accu. Het is dan mogelijk de energie door gebruik op te maken op momenten dat de zonnepanelen weinig of geen energie produceren. Daarnaast kan de thuisbatterij als noodoplossing fungeren bij storingen in het energienetwerk.

Goed advies bij nieuwe technologie

Vanuit expertise denkt ASN Installaties mee voor een passende oplossing op maat voor klanten. Meneer Schuurman, klant van ASN Installaties, vertelt over dit proces: “In het begin had ik twijfels over de accu omdat de technologie zo nieuw is. Maar dankzij het prettige contact en het goede advies werd ik enthousiast. Het was vanaf dag één een plezierige samenwerking.

Ook over de werking van de accu is meneer Schuurman positief: “De accu bevalt erg goed. Het mooie van de accu is dat je je eigen stroom van de zonnepanelen opslaat en later weer verbruikt. En je bent minder afhankelijk van het energienet qua prijzen. Ik denk dat dit in het kader van duurzaamheid de norm zal worden om het energienet minder te belasten.

Samen werken aan een duurzaam Nederland

Bij ASN Installaties wordt continu gewerkt aan het verbeteren en uitbreiden van de producten en diensten. Robert Veenstra, eigenaar ASN Installaties: “Er gebeurt veel op het gebied van energievoorziening in Nederland. De hoge prijzen en energietransitie leiden tot de wens om onafhankelijker te worden van traditionele energiebedrijven. De komst van zonnepanelen, wamtepompen en elektrische auto’s zorgen ervoor dat consumenten meer en meer de regie kunnen en moeten nemen over het energiebeheer in huis. Hier horen batterijen ook een plek in te krijgen.” De thuisbatterijen worden steeds interessanter volgens Veenstra: “Overtollige energie uit zonnepanelen en dynamische energieprijzen maken dat het financieel zeer aantrekkelijk is om elektriciteit op te slaan in een batterij en op een ander tijdstip te gebruiken. Wij hebben inmiddels de eerste thuisbatterij systemen geïnstalleerd en gaan nu deze ervaringen inzetten voor het grootschalig en laagdrempelig aanbieden van de thuisbatterij bij onze klanten.

Maak optimaal gebruik van zonne-energie

Wilt u weten of energieopslag past bij uw woonsituatie of kantooromgeving? Neem vrijblijvend contact op met onze experts voor advies op maat!

Alle energiebesparende oplossingen onder één dak.

Informeer mij vrijblijvend