Subsidie zonnepanelen

Doordat we met zijn allen steeds milieubewuster worden in Nederland, wordt ook de aanschaf van zonnepanelen vanzelfsprekender. De overheid verstrekt geen subsidie meer voor zonnepanelen. Toch bespaart u met zonnepanelen flink op uw energie. Extra stroom die wordt opgewekt gaat naar de leverancier en hier krijgt u een vergoeding voor. Ook al is er geen subsidie op uw zonnepanelen meer beschikbaar, toch zijn er genoeg aantrekkelijke extra’s.

 

 

 

  1. Zonnepanelen
  2. Omvormers
  3. Meterkast
  4. Energiebedrijf

Subsidie zonnepanelen particulier

Op dit moment kunt u geen subsidie meer aanvragen voor zonnepanelen als particulier zijnde. ASN Installaties biedt u wél een aantrekkelijke actie zonnepanelen. Deze bevat een set zonnepanelen inclusief omvormer, montagemateriaal en montage.

 

In plaats van een subsidie op zonnepanelen kunt u als particulier nu btw terugvragen. Staatssecretaris Snel heeft begin april besloten dat u de betaalde btw over uw zonnepanelen en de installatie terug kunt krijgen. Ook indien de panelen zijn aangevraagd in 2013 of eerder. De procedure om de belasting terug te vragen is overigens veel gemakkelijker geworden. U hoeft als huiseigenaar slechts één keer aangifte te doen in plaats van over alle verstreken jaren. Bij ASN Installaties helpen wij u graag. Meer informatie vindt u op de pagina van de Rijksoverheid.

Subsidie zonnepanelen asbest

Vanaf 1 januari 2024 zijn asbestdaken verboden. Eigenaren van asbestdaken in Fryslân kunnen samen met energiecoöperaties in Fryslân gebruik maken van de nieuwe provinciale subsidieregeling ‘Asbest eraf, Postcoderoos erop’.

U kunt ook subsidie aanvragen voor de aanschaf van een zonneboiler. Bij ASN Installaties zijn we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van subsidies. Neem gerust contact op met één van onze adviseurs. Ook als u graag wilt weten waarom er geen subsidie meer mogelijk is voor zonnepanelen op asbest daken.

Subsidie zonnepanelen zakelijk

Net zoals bij particulieren is er ook geen subsidie op zonnepanelen voor zakelijk gebruik meer mogelijk. Als u echter een bedrijf hebt en u daarmee ondernemer bent voor de Belastingdienst, kunt u de BTW die u betaalt voor de zonnepanelen terugvragen. Wilt u graag meer weten over deze procedure? Onze adviseur komt graag langs bij uw bedrijf om u te informeren over de mogelijkheden. Ook al is een subsidie voor zonnepanelen op zakelijk gebied geen optie meer, toch zijn zonnepanelen een aantrekkelijke besparing voor uw bedrijf.

Vul het contactformulier in voor meer informatie:

schuindakplatdak