Zonnepanelen

Onderhoudsabonnement zonnepanelen

Met onze onderhoudsabonnement voor zonnepanelen bent u verzekerd van een optimale opbrengst en een goed werkend zonnestroomsysteem. Dit draagt bij aan de betrouwbaarheid en levensduur van uw zonnepanelen en zorgt voor een optimaal rendement.

Onze gecertificeerde monteurs controleren eens in de 24 maanden de werking en montage van de zonnepanelen, de omvormer en toebehoren. Onze monteurs voeren tijdens de systeemcontrole** onder andere een visuele inspectie en een fysieke controle uit. Daarnaast meten en registreren ze diverse onderdelen:

Visuele inspectie:

 • Conditie van de zonnepanelen
 • Opstellingslocatie van de omvormer
 • Elektrotechnische aansluiting van de omvormer
 • Controle bekabeling meterkast/omvormer
 • Elektrotechnische aansluiting meterkasten

 

Fysieke controle:

 • Controle bouten en bevestigingsmateriaal
 • Controle lekkages in geval van schuindak
 • Controle dakbedekking/lekkages in geval van platdak
 • Controle bekabeling en stekkers

 

Registratie en metingen:

 • Registreren en controleren systeemopbrengst
 • Registreren spanning zonnepanelen
 • Registreren stroomsterkte zonnepanelen

U ontvangt na elke controle een onderhoudsrapport.

 

Monitoring op afstand & storingen verhelpen

Dankzij monitoring op afstand kunnen wij uw zonnestroomsysteem bewaken. Bij een foutmelding of afwijkingen in de gemiddelde opbrengst zal ASN Installaties binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de foutmelding of de reden van afwijking op te sporen en te verhelpen.

 

Reinigen van de zonnepanelen

Met een aanvullende reinigingsmodule bij Zonneservice worden uw zonnepanelen iedere 24 maanden door een gerenommeerd schoonmaakbedrijf op professionele wijze met osmose water gereinigd. Het reinigen van uw panelen draagt bij aan een optimaal rendement van uw zonnepanelen en is van belang voor een lange levensduur en maximale opbrengst van uw panelen.

 

Sluit nu af en ontvang een gratis Zonnecheck*!

 • U heeft al een Zonneservice-abonnement vanaf € 5,56 per maand***, inclusief een gratis Zonnecheck.
 • Daarnaast kun u ervoor kiezen om voor slechts € 3,60 per maand*** een reinigingsmodule af te nemen waarbij uw zonnepanelen tijdens de periodieke controle gereinigd worden.

Het onderhoudsabonnement is exclusief arbeids- en materiaalkosten bij storingen. WiFi storingen waarbij de omvormer opnieuw ingesteld dient te worden zijn inbegrepen in dit contract, aanpassingen aan de router zelf vallen echter buiten het abonnement.

 

* Gratis Zonnecheck bij afsluiten van een abonnement van minimaal 2 jaar
** De systeemcontrole is exclusief materiaalkosten
*** Tarief geldig tot 20 panelen. Daarboven prijs op aanvraag.

Sluit nu uw serviceabonnement af!

Wilt u een abonnement afsluiten of meer informatie, vul dan het formulier in.

Wij nemen dan contact met u op voor het inplannen van een acceptatiekeuring. De kosten voor deze keuring zijn gratis als u vervolgens een abonnement afsluit (eventuele materiaalkosten worden wel doorberekend). Om het serviceabonnement af te kunnen sluiten ontvangen wij graag een ondertekend formulier van u. Deze sturen wij u toe of neemt onze monteur mee, maar u kunt het formulier ook digitaal invullen en naar ons mailen: Direct een abonnement afsluiten

Onze algemene voorwaarden kunt u hier bekijken: Algemene Voorwaarden

Eerst meer informatie ontvangen?

Wilt u eerst meer informatie ontvangen, vult u dan uw gegevens boven in het scherm in, u krijgt dan ons informatiepakket thuisgestuurd.