Voorkom koolmonoxide

Veiligheid en een gezond binnenklimaat zijn onderwerpen die veel aandacht krijgen. Toch overlijden er jaarlijks mensen aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging.

Koolmonoxide komt vrij bij open gasgestookte toestellen zoals de keukengeiser en oude gaskachels, die niet goed werken. Vaak doordat ze vies zijn. Heeft u zo’n toestel? Dan moet u extra opletten!

Koolmonoxide is een stof die we niet kunnen ruiken of zien maar die wel gevaarlijk is. Als u teveel koolmonoxide inademt, krijgt u last van hoofdpijn, duizeligheid, moeheid en misselijkheid. Het is zelfs levensgevaarlijk. Gelukkig kunt u zelf genoeg doen om koolmonoxide te voorkomen. Het belangrijkste is regelmatig onderhoud van uw toestel. Verder moet u zorgen voor voldoende frisse lucht in de ruimte waar het toestel hangt.

Speciale melder

Bij ASN Installaties nemen wij het gevaar van koolmonoxide heel serieus. Daarom controleert de monteur bij de onderhoudsbeurt of er niet teveel koolmonoxide vrijkomt in de ruimte waar het toestel hangt. Daarnaast kunnen wij een koolmonoxidemelder in uw woning ophangen. De melder gaat af als er teveel koolmonoxide vrijkomt. Zo hoeft u nooit onnodig ongerust te zijn. Voor meer informatie over hoe u deze melder kunt aanschaffen, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Nieuw!

ASN Installaties is nu ook dealer van Elbes CO-STOP. Deze koolmonoxidemelder geeft bij het detecteren van koolmonoxide niet alleen een luid alarm, maar schakelt als enige melder direct de cv-ketel of het gastoestel uit. Het grijpt direct in bij de bron en stopt hiermee de veroorzaker.