Neem contact op via

0519 - 82 00 00
Deskundig advies Wij denken graag met u mee
Oog voor duurzaamheid Wij helpen u verduurzamen
Hulp bij storingen Wij staan 24/7 voor u klaar

Een pelletkachel is een kachel of haard met een ingebouwd reservoir voor de pellets. De kachel voert deze automatisch aan door middel van wormwiel. De ontsteking van pellets gebeurt door een gloeispiraal. Afhankelijk van de warmtebehoefte zal de pelletkachel de aanvoer van pellets en luchttoevoer regelen. Een groot voordeel van een pelletkachel is dat deze “automatisch” kan branden.

 

Pelletkachel i.c.m. gasgestookte cv-installatie

De pelletkachel met cv kan u een hoop geld besparen, zeker nu de gasprijzen blijven stijgen. Goedkoper verwarmen is een hot item. Met de cv pelletkachel in uw verwarmingscircuit zal de cv-ketel merken dat het retour water al op temperatuur. Uw cv-ketel zal alleen nog in werking treden als u bijvoorbeeld tapwater gaat gebruiken.

Cv pelletkachel

Wanneer u meer dan één ruimte wilt verwarmen is een cv pelletkachel een goed alternatief voor uw bestaande cv-systeem. U blijft net als met uw ‘normale cv-toestel’ gebruik maken van de warmte van de radiatoren en van bijvoorbeeld vloerverwarming. De pelletkachel wordt ‘tussen’ uw bestaande verwarmingscircuit geplaatst. Uw bestaande cv zal, wanneer er met de pelletkachel wordt verwarmd, uitgeschakeld worden. Mocht de pelletkachel uitvallen, of onvoldoende warmte afgeven dan neemt de cv installatie het verwarmen gewoon over.

Vraag vrijblijvend persoonlijk advies aan

Vul onderstaand contactformulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie* verplichte velden

Mis onze aanbiedingen en nieuws op het gebied van energiebesparing niet! Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

Informeer mij vrijblijvend