Over ons

Samenwerking

ASN Installaties vindt het belangrijk om samen te werken met andere bedrijven en kennis te delen. Wij zijn onder andere partner van Eneco ‘Ferbûn in Duorsum’ en aangesloten bij Meer Met Minder. Daarnaast zijn wij onderdeel van het consortium Goed Bezig.

 

Partner Eneco

ASN Installaties en Eneco verbonden in duurzaamheid Sinds 1 maart 2011 is ASN Installaties een zelfstandig installatiebedrijf. Daarvoor was ASN Installaties onderdeel van Eneco. Net als Eneco kiezen wij voor een duurzame koers. Samen kunnen we meer bereiken om Friesland duurzaam te maken. Daarom zijn ASN Installaties en Eneco partners in duurzaam: “Ferbûn in duorsum”.

 

Meer met Minder

ASN Installaties is nu ook erkend Meer Met Minder aanbieder! Meer Met Minder is de nationale energiebesparingaanpak voor bestaande woningen en andere gebouwen. Doel van Meer Met Minder is om bestaande woningen en gebouwen gemiddeld 20 tot 30% energiezuiniger te maken. Als Meer Met Minder aanbieder zijn wij gespecialiseerd in energiebesparing.

Dat betekent voor u:

Op maat informatie over de energiebesparingmogelijkheden in uw woning
Voor meer informatie over deze regeling: Meer Met Minder of neem contact met ons op

Wij zoeken de subsidies uit waarvoor u in aanmerking komt
Ondersteuning bij de aanvraag; dit scheelt u natuurlijk een hoop tijd en moeite
Advies bij aanschaf van energiebesparende producten
Installatie van de producten
Wij zorgen ervoor dat u kunt genieten van een energiezuinige en comfortabele woning

 

Goed bezig

Goed Bezig: één aanspreekpunt voor al uw energiebesparende maatregelen De provincies Fryslân, Groningen en Drenthe hebben grote ambities waar het gaat om het energiezuiniger maken van woningen. De doelstelling is in de periode 2011-2015 100.000 woningen in het Noorden energiezuiniger te maken. Om dit te realiseren hebben de gemeenten Dantumadiel en Dongeradeel het initiatief genomen tot de oprichting van Goed Bezig, een consortium van regionale bedrijven die alle Meer Met Minder gecertificeerd zijn. Via één aanspreekpunt verzorgen de Goed Bezig bedrijven voor u het hele traject, van advies, subsidiëring tot en met de uitvoering van alle soorten energiebesparende maatregelen. ASN Installaties is ook een Goed Bezig bedrijf!

 

Groene Banenfabriek

ASN Installaties werkt samen met De Groene Banen Fabriek aan het stimuleringsbeleid rond asbestsanering en zonnestroom. Vanaf 2024 moet asbesthoudende dak- en gevelbeplating zijn gesaneerd. Momenteel wordt dit laatste op verschillende manieren gestimuleerd, ondermeer met de subsidie-regeling ‘Asbest eraf – zonnepanelen erop’. Deze geldt voor agrariërs, maar ook voor gestaakte agrariërs en particulieren die wonen in voormalig agrarisch vastgoed. Ook fiscaal zijn er voordelen te behalen door in combinatie (dakvervanging en zonnepanelen) te investeren.

Via De Groene Banen Fabriek kunt u een afspraak maken voor de verkenning van de mogelijkheden op uw bedrijf of locatie. De Groene Banen Fabriek doet dit kosteloos en vrijblijvend en geeft een bruto/netto investeringsadvies. Als u vervolgstappen wilt zetten, dan kan dat via een partner van De Groene Banen fabriek. De partners zijn aannemers / aanbieders van een dakvervanging én ASN Installaties.

De Groene Banen Fabriek is aangesloten bij Social Enterprise Nederland. Sociaal ondernemers zoeken innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. In het geval van de Groene Banen Fabriek is de missie: “ Hoe versnellen we de achterblijvende groei van duurzame energie en hoe creëren we daarmee banen voor mensen uit de regio” .

 

Groene Onderdelen Programma Rensa

 

ASN Installaties gaat voor groen!

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat hoog in het vaandel bij ASN Installaties. Dit heeft onder andere geleid tot een intensieve samenwerking met Fossielvrij Ondernemen en het winnen van de koploperprijs MVO voor het MKB in 2014. Deelname aan het Groene Onderdelen Programma van Rensa, onze leverancier in ventilatie- en verwarmingsonderdelen, is een volgende stap in verduurzaming.

 

Groene Onderdelen

Groene Onderdelen zijn gebruikte originele onderdelen die afkomstig zijn van bestaande cv-ketels. Het merendeel van deze onderdelen zijn nog in een uitstekende staat. Ze gaan voor een tweede leven naar een revisiebedrijf waar ze gecontroleerd, opgeknapt en indien nodig hersteld worden.

 

Minstens zo goed als nieuw!

Elk type onderdeel heeft zijn eigen herstelproces krijgt hierdoor exact dezelfde specificaties als een nieuw fabrieksonderdeel. Daarbij is dit onderdeel uitvoerig getest. Het resultaat; een onderdeel dat minstens zo goed is als nieuw!

 

Extra lange garantietermijn

In samenwerking met de leverancier bieden we standaard een garantietermijn van drie jaar, één jaar meer dan de fabrieksgarantie op nieuwe onderdelen voor uw cv-ketel.

 

Groene Onderdelen Programma

Wij leveren gebruikte onderdelen bij onze leverancier Rensa in en kopen hier Groene Onderdelen. Hierdoor dragen wij actief bij aan het hergebruik van onderdelen en daarmee aan een duurzamere samenleving.