Deskundig advies Wij denken graag met u mee
Oog voor duurzaamheid Wij helpen u verduurzamen
Hulp bij storingen Wij staan 24/7 voor u klaar

Koolmonoxide voorkomen

Een gezond binnenklimaat is bijzonder belangrijk. In ruimtes waar stoffen verbrand worden en gassen vrijkomen, is een goede ventilatie nodig. Zo kunt u vergiftiging door bijvoorbeeld koolmonoxide voorkomen. Deze stof komt vrij bij open gasgestookte toestellen zoals de keukengeiser en oude gaskachels, die niet goed werken. Heeft u zo’n toestel? Dan moet u extra opletten! Koolmonoxide is een stof die u niet kunt ruiken of zien maar die wel gevaarlijk is. Als u teveel koolmonoxide inademt, krijgt u last van hoofdpijn, duizeligheid, moeheid en misselijkheid. Het is zelfs levensgevaarlijk. Jaarlijks overlijden meerdere mensen aan een koolmonoxidevergiftiging en belanden er nog veel meer op de eerste hulp. Gelukkig kunt u zelf iets doen om de vorming van koolmonoxide te voorkomen in uw woning:

  • Laat uw verwarmingsapparatuur jaarlijks controleren. Dit geldt niet alleen voor keukengeisers en oude gaskachels, maar ook voor bijvoorbeeld uw cv-ketel en warmtepomp.
  • Heeft u een open verbrandingstoestel? Zorg dan altijd voor een goede ventilatie voor de ruimte waar het apparaat hangt. Dit is nog belangrijker als u een mechanisch ventilatiesysteem of afzuigkap in de ruimte heeft hangen. Deze apparaten kunnen onderdruk creëren waardoor gassen uit het rookkanaal terug de woning in worden gezogen.
  • Sluit ventilatieroosters niet af in de ruimte waar uw verbrandingstoestel hangt! Deze heeft u nodig voor een optimale ventilatie. Daarnaast kunt u een raam openzetten als het toestel in gebruik is.
  • Als u gebruik maakt van een rookkanaal, dient dit goed gecontroleerd en onderhouden te worden.

Koolmonoxide melder

Bij ASN Installaties nemen wij het gevaar van koolmonoxide heel serieus. Daarom controleert de monteur bij de onderhoudsbeurt of er niet teveel koolmonoxide vrijkomt in de ruimte waar het toestel hangt. Daarnaast kunnen wij een koolmonoxide melder in uw woning ophangen. Deze gaat af als er teveel koolmonoxide vrijkomt. Zo hoeft u nooit onnodig ongerust te zijn.

Wij mogen u nu met trots melden dat wij dealer zijn van Elbes CO-STOP. Deze koolmonoxide melder geeft bij het detecteren van koolmonoxide niet alleen een luid alarm, maar schakelt als enige melder direct de cv-ketel of het gastoestel uit. Het grijpt direct in bij de bron en stopt hiermee de veroorzaker van het probleem. Wilt u meer informatie over de de Elbes CO-STOP of koolmonoxide melders in het algemeen? Neem dan gerust contact op met onze deskundige medewerkers van de klantenservice. Zij geven u graag meer informatie.

Koolmonoxide voorkomen cv

Om de vorming van koolmonoxide te voorkomen, kunt u uw cv periodiek laten controleren door onze experts. Zij kijken niet alleen of er koolmonoxide vrijkomt, maar controleren uw gehele cv-ketel. Zo weet u na de check zeker dat uw ketel optimaal functioneert. Bij ASN Installaties kunt u eenvoudig een serviceabonnement cv afsluiten. Wij hebben verschillende abonnementen zodat u altijd een pakket diensten kunt kiezen dat past bij uw situatie. Wilt u de onderhoudskosten zo laag mogelijk houden? Maak dan nu gebruik van onze scherpe serviceabonnement cv actie! Met de expertise van ASN Installaties bent u verzekerd van goed onderhoud zodat de vorming van koolmonoxide wordt voorkomen bij uw cv!

Uw producten (0)

Totaalbedrag p.m.

€ 0,00

U heeft nog geen producten geselecteerd

Tarieven 2018

Selecteer uw gewenste product(en) hieronder in de tabel
Serviceabonnementen
Basis
Comfort
Comfort +
Comfort + extra
Cv-toestel (0 t/m 45 kw)
Geiser en boiler (tot 275 ltr)
Gashaard of gevelkachel
Pelletkachel
Directe luchtverwarming
Indirecte luchtverwarming
Warmteterugwin-unit
Gaswasdroger
Zonneboiler set
Zonnepanelen
Zonnepanelen incl. reinigen
Waterontharder
Warmtepomp

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen

Informeer mij vrijblijvend