Deskundig advies Wij denken graag met u mee
Oog voor duurzaamheid Wij helpen u verduurzamen
Hulp bij storingen Wij staan 24/7 voor u klaar

Koolmonoxide voorkomen

Een gezond binnenklimaat is bijzonder belangrijk. In ruimtes waar stoffen verbrand worden en gassen vrijkomen, is een goede ventilatie nodig. Zo kunt u vergiftiging door bijvoorbeeld koolmonoxide voorkomen.

Koolmonoxide is een stof die u niet kunt ruiken of zien maar die wel gevaarlijk is. Als u teveel koolmonoxide inademt, krijgt u last van hoofdpijn, duizeligheid, moeheid en misselijkheid. Het is zelfs levensgevaarlijk. Jaarlijks overlijden meerdere mensen aan een koolmonoxidevergiftiging en belanden er nog veel meer op de eerste hulp. Gelukkig kunt u zelf iets doen om de vorming van koolmonoxide te voorkomen in uw woning:

  • Laat uw verwarmingsapparatuur jaarlijks controleren. Dit geldt niet alleen voor keukengeisers en oude gaskachels, maar ook voor bijvoorbeeld uw cv-ketel en warmtepomp.
  • Heeft u een open verbrandingstoestel? Zorg dan altijd voor een goede ventilatie voor de ruimte waar het apparaat hangt. Dit is nog belangrijker als u een mechanisch ventilatiesysteem of afzuigkap in de ruimte heeft hangen. Deze apparaten kunnen onderdruk creëren waardoor gassen uit het rookkanaal terug de woning in worden gezogen.
  • Sluit ventilatieroosters niet af in de ruimte waar uw verbrandingstoestel hangt! Deze heeft u nodig voor een optimale ventilatie. Daarnaast kunt u een raam openzetten als het toestel in gebruik is.
  • Als u gebruik maakt van een rookkanaal, dient dit goed gecontroleerd en onderhouden te worden.

Koolmonoxide melder

Bij ASN Installaties nemen wij het gevaar van koolmonoxide heel serieus. Daarom controleert de monteur bij de onderhoudsbeurt of er niet teveel koolmonoxide vrijkomt in de ruimte waar het toestel hangt. Daarnaast kunnen wij een koolmonoxide melder in uw woning ophangen. Deze gaat af als er teveel koolmonoxide vrijkomt. Zo hoeft u nooit onnodig ongerust te zijn.

De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) heeft koolmonoxidemelder onderzocht op veiligheid. ASN installaties plaatst de Honeywell XC70 koolmonoxidemelders omdat deze voldoen aan alles veiligheidseisen en deze goedgekeurd is door de NVWA.

Wilt u meer informatie over de de Honeywell XC70 of koolmonoxidemelders in het algemeen? Neem dan gerust contact op met onze deskundige medewerkers van de klantenservice. Zij geven u graag meer informatie.

Actie koolmonoxide melder

Bij het aangaan van een Comfort Plus of Comfort Plus Extra serviceabonnement bieden wij de door de Consumentenbond als veilig geteste koolmonoxidemelder Honeywell XC70 aan voor slechts € 25,00 inclusief btw en inclusief montage (bij een Basis of Comfort serviceabonnement kost de melder slechts € 45,00 inclusief btw en inclusief montage).

De melder wordt dan tijdens het uitvoeren van de cv-ketelcheck GRATIS gemonteerd zodat de melder goed en vakkundig opgehangen wordt. Tevens bent u dan verzekerd dat de melder goed functioneert en detecteert. Deze actie geldt ook wanneer u uw Basis of Comfort serviceabonnement omzet naar een Comfort Plus of Comfort Plus Extra.

Koolmonoxide voorkomen cv

Om de vorming van koolmonoxide te voorkomen, kunt u uw cv periodiek laten onderhouden door onze experts. Zij kijken niet alleen of er koolmonoxide vrijkomt, maar controleren uw gehele cv-ketel. Zo weet u na dit onderhoud zeker dat uw ketel optimaal functioneert. Bij ASN Installaties kunt u eenvoudig een serviceabonnement cv afsluiten. Wij hebben verschillende abonnementen zodat u altijd een pakket diensten kunt kiezen dat past bij uw situatie. Wilt u de onderhoudskosten zo laag mogelijk houden? Maak dan nu gebruik van onze scherpe serviceabonnement cv actie! Met de expertise van ASN Installaties bent u verzekerd van goed onderhoud zodat de vorming van koolmonoxide wordt voorkomen bij uw cv!

Koolmonoxide melder bestellen

U kunt de melder via onderstaand tabel met onze serviceabonnementen bestellen. Na het aanvinken van het door u gewenste serviceabonnement wordt u naar een formulier geleid waar u onderaan de koolmonoxidemelder kunt aanvinken. 

Uw producten (0)

Totaalbedrag p.m.

€ 0,00

U heeft nog geen producten geselecteerd

Tarieven 2019

Selecteer uw gewenste product(en) hieronder in de tabel
Serviceabonnementen
Basis
Comfort
Comfort +
Comfort + extra
Cv-toestel (0 t/m 45 kw)
Zonnepanelen
Zonneboiler-set
Zonnegascombi (0 t/m 39 kw)
Warmtepomp
Gashaard of gevelkachel
Geiser en boiler (tot 275 ltr)
Directe luchtverwarming
Indirecte luchtverwarming
Mechanische ventilatie
Warmteterugwin-unit
Gaswasdroger
Pelletkachel
Waterontharder

Mis onze aanbiedingen en nieuws op het gebied van energiebesparing niet! Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

Informeer mij vrijblijvend