Warmtepomp

Bespaar tot 70% op uw gasrekening!

Een warmtepomp is een innovatieve, milieuvriendelijke energieopwekker die optimaal gebruik maakt van de natuurlijke warmte in de aarde.

Warmtepompen passen in deze moderne tijd waarbij duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en comfort een belangrijke rol spelen. Een warmtepomp levert warmte, warm tapwater en topkoeling in een woning.

Een warmtepomp is een apparaat zo groot als een flinke koelkast. Ook de werking is vergelijkbaar. Via het bronwarmte distributienet wordt circa 12 graden warm water geleverd aan de warmtepomp, die hiermee de gewenste temperatuur voor ruimteverwarming en warm tapwater produceert.

Het rendement is hoog. De warmtepomp levert drie tot vijf keer meer energie dan hij verbruikt.
Een warmtepomp werkt in combinatie met vloerverwarming en eventueel leidingen in wanden.
De ruimteverwarming wordt op basis van een buitenvoeler en een sensor geregeld.

 

Werking warmtepomp

Een warmtepomp werkt in feite op dezelfde manier als een koelkast: er wordt warmte onttrokken (=koelen) en vervolgens afgegeven aan de ruimte (=verwarmen). In de zomer wordt uw huis gekoeld, doordat de warmte via het systeem en het bronwarmte distributienet wordt afgegeven aan het grondwater. Een warmtepomp is milieuvriendelijk, omdat de pomp gebruik maakt van natuurlijke warmte in de aarde. Dankzij de ligging en het klimaat van Nederland is onze bodem relatief warm. De warmte wordt van een diepte van 40-60 meter en soms zelfs 110 meter omhoog gepompt.

 

Subsidie warmtepomp

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geeft u een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen en biomassaketels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. De nieuwe voorwaarden ISDE 2018 zijn inmiddels bekend, lees ze hier.

.

Waarom kiezen voor een warmtepomp?

Kiezen voor een warmtepomp levert een aantal voordelen op. Een warmtepomp:

  • Is zeer comfortabel en gemakkelijk in gebruik
  • een milieuvriendelijk product. Er wordt duurzame energie toegepast door gebruik te maken van warmte uit grondwater in de aarde
  • is zuinig in gebruik. Een warmtepomp levert 3 tot 5 keer meer energie dan zij verbruikt, dus dat is goed voor het milieu
  • is gemakkelijk in gebruik, want het onderhoud is minimaal
  • levert zowel warmte in de winter als koude in de zomer (enkele graden koeler dan de buitentemperatuur) en warm tapwater
  • maakt gebruik van elektriciteit