Pelletkachel

Een pelletkachel is een kachel of haard met een ingebouwd reservoir voor de pellets.

De kachel voert deze automatisch aan door middel van wormwiel. De ontsteking van pellets gebeurt door een gloeispiraal. Afhankelijk van de warmtebehoefte zal de pelletkachel de aanvoer van pellets en luchttoevoer regelen. Een groot voordeel van een pelletkachel is dat deze “automatisch” kan branden.

Pelletkachel i.c.m. gasgestookte cv-installatie

De pelletkachel met cv kan u een hoop geld besparen, zeker nu de gasprijzen blijven stijgen. Goedkoper verwarmen is een hot item. Met de cv pelletkachel in uw verwarmingscircuit zal de cv-ketel merken dat het retour water al op temperatuur. Uw cv-ketel zal alleen nog in werking treden als u bijvoorbeeld tapwater gaat gebruiken.

CV Pelletkachel

Wanneer u meer dan één ruimte wilt verwarmen is een cv pelletkachel een goed alternatief voor uw bestaande cv-systeem. U blijft net als met uw ‘normale cv-toestel’ gebruik maken van de warmte van de radiatoren en van bijvoorbeeld vloerverwarming. De pelletkachel wordt ‘tussen’ uw bestaande verwarmingscircuit geplaatst. Uw bestaande cv zal, wanneer er met de pelletkachel wordt verwarmd, uitgeschakeld worden. Mocht de pelletkachel uitvallen, of onvoldoende warmte afgeven dan neemt de cv installatie het verwarmen gewoon over.

Nu ook subsidie voor pelletkachels

Vanaf 1 januari 2016 is er subsidie beschikbaar voor verschillende energiezuinige apparaten waaronder pelletkachels. Een huishouden kan een hiervoor tot meer dan € 500 subsidie aanvragen, afhankelijk van het type pelletkachel. Met deze regeling wil de overheid energiebesparing en het terugdringen van CO2-uitstoot stimuleren.

Voor meer informatie over subsidies verwijzen wij u graag door naar de website van AgentschapNL. Hier kunt u alles lezen over de actuele subsidieregelingen. Klik hier om naar de website van AgentschapNL te gaan. Natuurlijk kunt u voor meer informatie ook contact met ons opnemen