Neem contact op via

0519 - 82 00 00
Deskundig advies Wij denken graag met u mee
Oog voor duurzaamheid Wij helpen u verduurzamen
Hulp bij storingen Wij staan 24/7 voor u klaar

Ideale hoek zonnepanelen

Wilt u een zonnesysteem laten plaatsen en bent u benieuwd naar de ideale hoek van zonnepanelen? Bij ASN Installaties geven we u graag uitgebreid advies. De ideale hoek van zonnepanelen hangt af van verschillende factoren, zoals uw dak en de richting waarin de panelen staan. Als de zonnepanelen richting het zuiden staan, krijgt u de hoogste opbrengst. Maar qua richting is ook het oosten of westen een optie. Hieronder een lijstje met de ideale hoek van zonnepanelen per richting:

  • Oosten: 13 graden
  • Zuidoosten: 25 graden
  • Zuiden: 35 - 35 graden
  • Zuidwesten: 25 graden
  • Westen: 13 graden

Ideale hoek zonnepanelen plat dak

U haalt het hoogste rendement uit uw zonnepanelen als ze in de ideale hoek staan. Bij zonnepanelen op een plat dak heeft u verschillende keuzes: u kunt kiezen voor een opstelling richting het zuiden, maar ook een oost-west opstelling. In het laatste geval staan de zonnepanelen als dakjes tegen elkaar aan en is er geen sprake van schaduw op de panelen. Bij een opstelling richting het zuiden moet u wel rekening houden met schaduw, hierdoor staan de zonnepanelen verder uit elkaar. Zoals u leest is de ideale hoek van zonnepanelen op een plat dak afhankelijk van uw voorkeur. Neem gerust contact op met onze adviseurs voor meer informatie!

Ideale hoek zonnepanelen Nederland

Uw locatie heeft invloed op de ideale hoek van zonnepanelen. In Nederland is een hellingshoek van 35 graden in het zuiden tot 36 graden in het noorden optimaal bij zonnepanelen die gericht zijn op het zuiden. De monteurs van ASN Installaties plaatsen uw zonnepanelen set precies zo dat deze het meeste opbrengt. Een aantal graden hoger of lager zal niet veel verschil maken in het rendement op de korte termijn, maar op de langere termijn merkt u het verschil. Kies daarom voor de ideale hoek van zonnepanelen in Nederland!

Ideale hoek zonnepanelen installatie

Misschien heeft u een zeer schuin of juist niet zo’n schuin dak. Hoe krijgt u dan die ideale hoek met uw zonnepanelen? Bij de installatie plaatsen onze monteurs de panelen zo voor u, dat ze precies goed staan. Wij verzorgen de volledige montage van zonnepanelen in Friesland, Groningen en Drenthe. Zo wordt u bij ASN Installaties compleet ontzorgd! Heeft u nog vragen over de ideale hoek van zonnepanelen of de installatie? Neem gerust contact op met onze adviseurs. Zij vertellen u ook meer over een eventuele subsidie op zonnepanelen en andere aantrekkelijke regelingen waarvan u gebruikt kunt maken. ASN Installaties: advies, montage én onderhoud!

 

Neem contact op voor meer informatie:

Vraag vrijblijvend persoonlijk advies aan

Vul onderstaand contactformulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie* verplichte velden

Mis onze aanbiedingen en nieuws op het gebied van energiebesparing niet! Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

Informeer mij vrijblijvend